Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Etikátlan reklámok

2015.11.20. 16:18 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: etikátlen reklámok

Nem értem, hogy miért nem lép fel a Reklámszövetség, Versenyhivatal, vagy egyéb illetékes szerv a sorozatosan előforduló megtévesztő reklámok ellen. Mindenki láthatja, hallhatja, olvashatja a médiában a különféle táplálékkiegészítőket, gyógyszereket, amelyek állítólag az esetek 95, vagy ehhez közeli százalékában hatásosak. A nagyi bekeni a térdét és máris futkározik, a férj táncol stb. Sajnos, az a helyzet, hogy ha valakinek tényleg fáj valamije, akkor semmit sem érnek. Persze ott a kibúvó, hogy ön a kimaradó 5%-ba tartozik. Megértem, hogy engedélyezik a forgalmazásukat, mert valószínűleg nem tartalmaznak az egészségre ártalmas szereket, de a reklámozásukat nem szabadna engedni.
A legutóbb a makuladegeneráció elleni csodaszer reklámját hallottam a rádióban, ahol ügyesen úgy fogalmaztak, hogy a szer "segíthet", "a látásromlás megakadályozható" (feltételes módban).
Vagy nem, de arról ők ugyebár nem tehetnek. Olyan ez, mint a pókháló, macskaszőr és egyéb boszorkánymágia.
Egy a lényeg: a nyomorult, kétségbeesett beteg emberek kihasználása törvényes keretek között. (Persze nem csak a betegeket használják ki manapság.)

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr718094900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása