Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Az új törvény a kiskereskedőknek kedvez?

2015.03.22. 10:24 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: dünnyögéseim vasárnapi zárvatartás Fidesz tévedései

Olvastam a Kisalföld.hu-n egy cikket a vasárnapi zárvatartásról. Ebből idézek:

"A kormány célja, hogy a kiskereskedőket előnyben részesítse a nagy áruházláncokkal szemben - így reagált a Fidesz szombaton az MTI-nek az MSZP és a DK a boltok vasárnapi zárva tartásáról tartott sajtótájékoztatóira. A Fidesz közleményében kiemelte: az új törvény a kiskereskedelemben dolgozóknak több pihenést és vasárnapi munkavégzés esetén több fizetést garantál, mindemellett hozzájárul a vendéglátóipar, a turisztikai, a sport- és szabadidős szolgáltatások bővüléséhez. A nagyobbik kormánypárt szerint "ha a baloldalon múlik, a boltok nemcsak vasárnap, de minden nap lehúzhatnák a rolót". A sorozatos plázaépítésekkel tönkretették a kisboltokat és a magyar kiskereskedőket - tették hozzá."

Hát én ezzel nem értek egyet. Az a vásárló, aki megszokta a bevásárlóközpontok széles választékát, az nem fogja tíz helyen beszerezni az élelmiszert, húst, zöldséget, írószereket, könyveket, újságokat, italokat, ruházati cikkeket, növényeket, háztartási cikkeket stb. (még rengeteg boltocskatípust ki is hagytam).
Másik érvem, hogy nálam még sohasem fordult elő, hogy duplán számoltak volna egy tételt a bevásárlóközpontban, ugyanis ettől nem lenne több a pénztáros fizetése, de a piacon, újságosnál, édességboltban és a többi kiskerekedőnél már bizony nem egyszer átvertek, ráadásul ahol ismernek és tudják, hogy nem NAV ellenőr vagyok, már blokkot sem adnak (ez még gyakrabban fordul elő a tulajdonos által üzemeltetett üzletekben). Nem tudom, hogy kinek az érdeke, hogy hétközben tízszer annyi időt fordítsak vásárlásra a vasárnapi pihenés kedvéért.
Ráadásul még egy fogalmi tévedés is van a Fidesz nyilatkozatában, mert a plázák valóban a városban vannak, de ezekben a vendéglátás és szórakoztatás dominál, az üzleteket pedig más és más tulajdonos üzemelteti. Ezt nem szabad összetéveszteni a városszéli bevásárlóközpontokkal, amelyek egy kézben vannak. A plázában tehát minden üzletben külön kell fizetnem, míg a nagy áruházakban nem. Nagy előny! Az átlagember nem jár vásárolni a drága plázákba.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr547290739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása