Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2016.11.11. 10:46 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: társadalmi cél 2024 olimpia olimpiai hirdetések

Mi a társadalmi cél?

Sorozatban hallom (még a Klubrádióban is) a Budapest 2024 Zrt hirdetéseit, amelyekben neves olimpikonok Kozák Danuta, Szilágyi Áron, Kemény Dénes stb.) kijelentik, hogy ha összefogunk, sikerülni fog a 8 év múlva esedékes budapesti olimpia megrendezése. Ha ez egy fizetett hírdetés, egye fene, de ezt a szöveget társadalmi célúként feltüntetni felháborító. Maga a Zrt is az adófizetők pénzéből jött létre, de pont őket meg sem kérdezték, sőt a részvénytársaság is zártkörű. A hirdetéseket felolvasók a sportból élnek, tehát anyagi érdekük is az olimpia. Tudtommal nem nyilvános, legalábbis én nem hallottam, hogy mibe került eddig a Zrt létrehozása, a pályázat elkészítése, benyújtása, a hirdetések stb. Ráadásul azt sem tudja senki, hogy mibe fog kerülni a megrendezés és ez mekkora terhet jelent az egyes embereknek. A hivatalos megvalósíthatósági tanulmány szerint "csak" 774 milliárd forintba:

Ebben azonban nincsenek benne a különböző külön költségek (közlekedés, vasút stb.) Azt is tudni kell, hogy 1960 óta minden olimpia sokkal többe került a tervezettnél. Az Oxford Egyetem szerint a brazil olimpia is 50%-kal került többe, mint az eredeti költségvetés.
Ráadásul, ha nem mi kapjuk a rendezés jogát, úgy az eddigi kiadások teljesen feleslegesek voltak.
Véleményem szerint ez az egész kampány csak azoknak az érdeke, akik hasznot húznak belőle. Egyes olimpikonainkról is megváltozott a véleményem. Remélem, hogy 2024-ben az USA-ban lesz az olimpia.
Egy biztos. Az olimpia sohasem lehet társadalmi cél, mindig csak egy szűk réteg érdekeit szolgálja.
Végezetül ajánlom figyelmükbe az NLCAFÉ cikkét .

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr8511949959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása