Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kiss Zoltán a nyugdíjrendszerről

2013.06.23. 14:13 | svejk | 11 komment

Címkék: atv mészáros antónia kiss zoltán nyugdíjrendszer nyugdílcsökkentés

Nem szoktam magyar adók híradóit nézni, nekem elég az Euronews. Ezért egy kissé megkésve érkezett el hozzám Mészáros Antónia beszélgetése az ATV-n Kiss Zoltán bloggerrel. A riportalanynak kissé furcsa elképzelése van a nyugdíjbiztosítás, az elöregedési problémák kezeléséről. Erről legjobb megnézni a videót:

Tény, hogy az idősek eltartásának problémája a történelem folyamán újra, meg újra ismétlődik.
A spártaiak nemcsak a hasznavehetetlen öregeket, de a fogyatékosokat, betegeket is simán lelökték a Tajgetosz-ról.
Az éjszakai utazók c. Umberto Simonetta regényéből 1979-ben készült filmben (fsz: Ugo Tognazzi) a túlnépesedett Földön a 49 életévüket betöltött embereket egytől egyig elviszik úgymond “nyaralótelepekre”, ahol rendszeres időközönként megtartott tombola húzásokkal döntik el, hogy soron következő alkalommal kiket segítenek majd át a túlvilágra.
Felmerül a kérdés, hogy ez az ökör Kiss Zoltán a nyugdíjasok elintézése után mit tenne a testi, szellemi fogyatékosokkal, magatehetetlen betegekkel, drogosokkal, alkoholistákkal, hajléktalanokkal? Mit szólna ahhoz, ha a hozzá hasonló elhízott emberekre is sor kerülne, mert rosszak a génjeik?
Ha a fiataloknak annyi jövedelmük lenne, hogy kötelezni lehetne őket szüleik eltartására, nagy családi együttélésre, akkor OK a dolog, lehetne csökkenteni a nyugdíjakat.
Magánvéleményem az hogy Kiss Zoltán és társai vagy nem tudnak számolni, vagy nem akarnak. A nyugdíjasok ugyanis rengeteg adót fizetnek. Én például 11 adónemet számoltam össze. Erről pont az előző bejegyzésemben írtam. Mi lenne, ha mindez nem folyna be az államkasszába? Továbbá az alacsonyabb nyugdíjból nem telne a közüzemi számlákra, gyógyszerekre, stb., tehát még nagyobb lenne a bevételkiesés. Cégek ezrei mennének tönkre, vonulnának ki az országból (a kínaiak már el is kezdték). Ennek következtében meg kellene szüntetni az összes szociális segélyt a családi pótléktól a munkanélküli segélyig. Nem is merem továbbgondolni a dolgot, de mi lenne azokkal a munkavállalókkal, akik minimálbérért, vagy alig többért dolgoznak? Egy kétkeresős, 160-160 ezer forintot kereső család két gyerekkel a létminimum alatt él, félretenni nem tudnak, tehát ha nyugdíjaskorúak lesznek, mehetnek a Dunába.
Üzenem Kissnek, amit Királyhegyi Pál állítólag táviratban közölt Sztálinnal: "JOSZIF VISSZARIONOVICS SZTAALIN STOP MOSZKVA STOP A RENDSZER MEGBUKOTT STOP KEZDJEEK ELOELROEL STOP KIRAALYHEGYI".

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr345374417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuulululu 2013.07.15. 22:28:21

" Én például 11 adónemet számoltam össze. Erről pont az előző bejegyzésemben írtam. Mi lenne, ha mindez nem folyna be az államkasszába?"

Ocsem, te feltalaltad a perpetuum mobile-t!
Beszaras. Zseni vagy!
Mit szolnal hozza, ha 2x emelnek a nyugdijat, akkor megtobb ado folyna be! Sot, a legjobb az lenne, ha az orszagban megszunne minden munka, es csak nyugdijat kapna minden ember 0-99 eves koraig. De havi 500ezret minimum. Es csak kolteni kell, abbol mennyi ado folyna be. Ha meg keves a ktsgvetes bevetele, akkor csak meg kell emelni az 500-at 800-ra, es maris tobb ado fog befolyni, mert megtobb mindenre koltenek az emberek!

Eeeeeedes istenem :((((
Elmehetnel Malopcsy melle az MNB-be szakertonek...

zuulululu 2013.07.15. 22:30:16

"Kiss Zoltán a nyugdíjasok elintézése"

MOn a nyugdijasok szamitanak a legkevesbe szegeny csoportnak.
Tudod ki a akik el vannak intezve? A kisgyerekes csaladok! Neztel te barmilyen statisztikat utobbi 10 evben? Vagy pl ezt a filmet. Egy atlag csaladban az egy fore eso jovedelem kb 6x ezer forint. Egy atlag nyugdijas kap 100+ ezret.

Akkor most ki vannak csinalva a csaladosok?
Vagy ok nem szamitanak? Igazad van, a gerontokracia a jovo!

zuulululu 2013.07.15. 22:32:33

Ha lenne kurva sok penzunk mint Norvegianak, fasza dolog lenne tobb nyugdijat fizeni.
Csakhogy NINCS.
X penzt kell elosztani.
Ebbol kap 70%-ot/fo a nyugidjas bagazs, 30-ot/fo a kisgyerekesek. Vagy inkabb 80-20.
Valahogy kurvara leszarja mindenki a JOVOT. Nekik eleg a 20. Kocsog drogosok lesznek ugyis, mi? Vagy miert nem szolidalis veluk senki?

zuulululu 2013.07.15. 22:35:30

A megoldas az lenne, a mostani 3x% nyugdijadot eltorolni, az mehetne hozza a netto fizeteshez, es a felmenoket eltartjak a gyerekeik.
Beszakado demografianal nincs mas megoldas. Igyis-ugyis ez lesz, minel kesobb annal nagyobb karokkal.
Ma mar az orszag mindent atlapatolt a nyugdijasoknak, nezd meg EU-t (NAV oldalan nezd meg mennyi megy a TB befizetesekbol az EU/Nyugdijkasszaba, szepen egyik tart a 0-hoz (EgUgy), masik emelkedik.
Az idei egesz felsooktatas kinyirasaval kevesebbet(!!) takaritottak meg, mint az idei nyugdijEMELES.

Miert? Mert 3.x millio embernek kell a szavazata. Es akik 19.000 Ft-ert eladnak az unokajukat is.
Orban is megtanulta a lecket :(

2013.10.04. 08:36:52

Kiss úr !
Lehet hogy azt hiszi ért a szoc-pol.hoz, ám nagyot téved.
Ilyen baromságokat valaha BOKROS úr mondott. Tuja melyik, aki közben a saját zsebét tömte. Gondolom igy van ezzel ön is.
A nyugdijasok dőzsölnek ? Hol ? Kik ? Kikről beszél ?
Az Orbán apjáról, a Kövér apjáról vagy a a Lázár apjáról ? Vagy a saját apját emliti példának ?

Mert tudja az idős kisnyugdijasok, akik valamikor szarér-húgyér dolgoztak, hogy az ön szülei és ön, testvérei jól éljenek. Ők pedig a tsz-ekben,,állami gazdaságokban a földeken dolgoztak, mert tudja" ha a paraszt nem szarik akkor a városi nem eszik " --mondták az öregek.
Nembeszélve a bányászokról,, a kohászokról, a feldolgozóiparban dolgozókról és sorolhatnám még, de önnek felesleges.

Miért is dözsölnek a 50-70-90-110 ezer ft-ot kereső nyugdijasok ?
Vagy netán a Boross Péter-re, a Skicc Pál ,plagizáló közt.elnökre gondol ? Mert akkor megyezezhetünk, hogy tőlük el kell venni --azonnal !

De vajon az ön szülei hol dolgoztak és mennyi ideig, mennyit dolgoztak mint munkaviszonyban elismert idő ?
Kíváncsian várom hogy mennyit is fizetett be a családja a közösbe és mennyit is vett ki idáig belőle családjuk ?!

de hogy ne azt gondolja bántani szeretném, mert nem, de az aki a számok mögött nem az embereket látja, az oktalan, buta és hazug ember. Ezt nem én mondtam, csak leirtam. De annak aki ezt mondotta, azzal egyetértek.
Hogy ki volt ? A valamikori Állami bér és munkaügyi Hivatal egyik vezetője, tanára is egyben.
Azt hiszem nem tévedett. De ön már megbocsásson, kicsit hazudik és összemos dolgokat, és butaságokat beszél.

UTurn 2013.10.04. 13:04:29

A poszt egyszerű hiszti

Verkaufsförderung 2013.10.04. 17:52:47

A tolvaj is fizet adót a lopott pénzből, ergo ő is hasznos tagja a társadalomnak... Szokásos nyuggerhiszti az írás....

hypno 2013.11.15. 08:20:15

Ez a szép kövére hízott anyuka kedvence, tornából felmentett ártány egyszerűen csak azt szeretné, ha beszélnének róla.

Sunyi dolog, de mindíg könnyebb elirigyelni a másét, és másban látni a hibát.

Henriette Ráczmolnár 2013.11.21. 08:13:33

@zuulululu: na akkor nézzük: a gyerekesek/gyerekek többek közt az alábbiakat kapják, ingyen, adóból, államkasszából: gyermekágyi segély, gyes, gyed, családi pótlék, ingyen közoktatás, ingyen egészségügy, kedvezményes közlekedés, kismamabérlet, családi adókedvezmény, most már járulékkedvezmény is. mert a politika a gyerekesek, és nem a nyuggerek seggét nyalja.
igen, arról a JÁRULÉKRÓL van szó, amit a ma nyugdíjasai teljes összegében befizettek, és aminek fejében most nyugdíjat kapnak. tehát összeadták rá a FEDEZETET.
szemben a fenti sorolt családi juttatásokkal, aminek nincs ilyen pántlikázott fedezete. a nagypofájú családosok szabadon rabolják le a társadalmat, szemben a nyugdíjasokkal, akiket ez a fasiszta állat rabolna ki. ha lehetne, akkor személy szerint, egyesével.
nos, nekem meg a mindenkori kormányok családtámogatásából van elegem. hagyták volna a keresőknél az adót, nyugdíjjárulékot, és akkor most nem kellene nyugdíjakat fizetni. de elvették, és ráköltötték a Kiss Zoltánokra. elég nagy hiba volt.
amúgy leszarom, hogy mi lesz a "magyarsággal". ha kevés gyerek születik, majd kevesebb "magyar" lesz. a föld ettől még tovább forog, és nem hal ki: asszírok,, vikingek, normannok sincsenek, mégis elvagyunk valahogy. KISS ZOLTÁN megnyilvánulása = velejéig romlott porontyoshiszti. ha van nő, aki ennek a kövér fasiszta fasznak szül gyereket, neveljék a saját keresetükből társadalmi támogatás nélkül. és ha nem kap munkát? nocsak, hát akkor az agyával lesz a baj, de hát ekkora állatot én sem engednék be a cégembe.

dpaprika 2013.11.21. 08:47:15

Kedves Kiss úr fiacskám,
Felneveltelek tėged és hugocskadat, 4 győnyõrū unokacskam van. Igazad van sok anyukákddal a nyugdíjunk, megtakarítunk másfél hónapit, amit minden évben ajándėk címén kis fiacskám nektek gyūjtūnk. Ezt a pénzt vigye az állam jobb célra. Fiacskám nagyon jól tudod nem kõltõttem el a nyugdíjat. Ezután nem adok locsoló pénzeket. Eladom az autót, garázst ,a 18 millás házat ėletem munkáját õrõksėgedet a pėnzt elutazom anyukáddal. Igen kicsi Kiss fiam, nem takarékoskodom. Nem kívánlak látni mert nagyon szėgyelem magam, hogy iedejutottál erkőlcsileg. A hamvasztási pėnzūnk megvan.

Göntér László 2013.12.03. 07:43:13

A nyugdíj filozófiájának a megváltoztatásáról!
Valamikor a nyugdíj megállapításának az volt a magyarázata, hogy a nyugdíjba vonuló nem élhet rosszabbul, mint aktív korában, hiszen az a környezet, amihez tartozott aktív korában, a nyugdíjba vonulásával nem változik meg. Ha valaki aktív korában a vezető társaival együtt éjszakai lokálokba járt, attól nem várható el, hogy nyugdíjasként, a korábbi beosztottjaival a sarki kocsmába járjon.
Ha ezen a megközelítésen változtatni akarunk, akkor az új elgondolásunkat meg kell tudnunk fogalmazni. Ha egy minimális nyugdíjat akarunk mindenkinek adni akkor egy nyugdíjas kiadásait mindenképpen figyelembe kell venni, amik szerintem tartalmazzák legalább az alábbiakat:
1. Villamos energia díja
2. Víz díja
3. Csatorna (szippantás) díj
4. Fűtési költségek
5. Közös költség, vagy a ház- és telekfenntartási költségek
6. Gyógyszer költségek
7. Orvosi ellátás költségei
8. Közlekedési költségek
9. Étkezési költségek
10. Ruházkodási költségek
Azt hiszem, hogy kimondható, hogy a jelenlegi minimál nyugdíj (28500 Ft) nem fedezi a felsorolt kiadásokat. Következésképpen, a minimál nyugdíj mellé még valamilyen bevételre a minimál nyugdíj „élvezőjének” szert kell tennie, vagy a felsorolt és elhagyható kiadások némelyikét el kell hagynia. Ezek az elhagyott kiadások leggyakrabban a különböző szolgáltatások díjaihoz és az egészségfenntartásához kapcsolódnak.
Az arc elvesztése
Bizonyos eseményekkor az emberek elveszítik az arcukat, vagyis tárgytalanná válik az, hogy én igazgató, vagy beosztott vagyok (szurkolók, tüntetők, fórumok hallgatói, nézők). Elvileg a templomokban is csak hívők ülnek, de tudjuk, hogy az első sorokba nem mindenki ülhet, de ez legyen a keresztény egyházak dolga. Az aktívak (dolgozók) arctalanná (nyugdíjassá) válása egy folyamat, ami előbb-utóbb lezárul és a korábbi tevékenységek, beosztások, címek és rangok elfelejtődnek, kikopnak. Kezdetben nyilvánvalóan a megszokott szintekről indul, de a nyugdíjassá válás után a minimál nyugdíjhoz fog eljutni. Ehhez a minimál nyugdíjhoz mindenki (arctalanul) fog eljutni, mint ahogy eljut mindenki az élete végéhez (tart valamihez, konvergál). A konvergálás időszakának zökkenőmentesnek kell lennie, vagyis az egyén életét nem forgathatja fel. Az induló nyugdíj és a minimál nyugdíj különbözetét az aktív korúak fizetésének a megnövelésére kell fordítani, hiszen ezentúl a minimál nyugdíjból nem lehet támogatni sem a szűkebb sem a tágabb közösségeket.
süti beállítások módosítása