Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szabálymódosítás szükséges!

2010.07.13. 15:58 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: sport foci szvsz szabálymódosítás

Korábban már említettem, hogy én a labdarúgásban a videóbíráskodás igénybevételével nem értek egyet. Néhány szabálymódosítás azért szükséges lenne:

1. Be kellene vezetni a kosárlabdához és vízilabdához hasonlóan a kipontozást, azaz 3 bármilyen (!) szabálytalanság után a játékos kiállna cserével.
2. Az időhúzások ellen az ökölvíváshoz hasonlóan lenne KO, azaz ha valaki 10 mp-nél tovább fetreng, azt saját egészségének megóvása érdekében kizárnák a további játékból (persze cserével).
3. Be kellene szüntetni a kivetítőt a meccseken. Amúgy is igazságtalan, hiszen erre nincs minden pályán lehetőség. Az eredményjelzőkön természetesen látni lehetne a játékosok hibapontjait.
4. A mérkőzés utolsó 10 percében sérülés esetén sem lenne cserelehetőség. (vicces, hogy egy hosszabbítás második percében még lehet cserét kérni, ami nyilvánvaló időhúzás.)
5. Továbbra is max. 3 cserére lenne lehetőség. Ha egy csapat sokat szabálytalankodik, akkor kénytelen lesz kevesebb emberrel befejezni a meccset.

A fenti javaslatok nem hosszabbítanák a játékidőt, inkább rövidítenék. Legfeljebb 2-3 tagú zsűri lenne, aki rögzítené a hibapontokat. Hangosbeszélő ma már egy kölyökmeccsen is van, tehát a zsűrielnök bemondaná a hibapontokat, az utolsó 10 perc kezdetét. A hosszabbítás idejét is a supervisor állapítaná meg, hiszen ezt a bírók jelenleg hasraütéssel határozzák meg.
Így remélhetőleg nem lenne ennyi vadbarom focista. Az edzők is letennének az ilyen sportolók szisztematikus képzéséről, nem lenne utánpótlásuk, mert a profiknál a hideg vízre valót sem keresnék meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr572149357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása