Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Leendő nyugdíjasok! Nyugi, nyugi!

2014.08.01. 15:14 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: nyugdíj harrach péter Népesedési Kerekasztal Naszreddin Hodzsa

Népesedési Kerekasztal javaslata szerint a nyugdíj mértékét az iskolázott gyermekszámhoz kötné. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint ősszel már a parlament elé kerülhetnek az új nyugdíjszabályok.

Nem érdemes pánikolni, szerintem egyetlen szót sem kellene erről ejteni a médiában. Mivel ez az egész marhaság csak a 35 év alattiakat érintené, legkorábban harminc év múlva lehetne bevezetni. Az elmúlt négy év kormányzása bebizonyította, hogy még egy évre sem tudnak tervezni, nemhogy harmincra. Csak a nyugdíjaknál maradva a 3000 milliárd magánnyugdíj lenyúlása után még azt mondták, hogy rövidesen mindenkinél bevezetik az egyéni nyugdíjjárulék befizetések nyilvántartását, aztán mi lett belőle? 

Különben is, lesz ebből a kormányból valaki az élők sorában 30 év múlva? Kormányok jönnek-mennek és mindegyik hozzányúl egy kicsit a nyugdíjakhoz, hogy kevesebbet kelljen kifizetni. Csökkent itt már a rokkantak, rendvédelmi dolgozók, korkedvezményesek nyugdíja, megszűnt a nyugdíjemeléseknél a svájci indexálás és inflációkövetőre tértek át stb.

Eszembe jutott egy régi anekdota:

Naszreddin Hodzsa vállalta, hogy 20 év alatt megtanítja az emír szamarát beszélni. Mikor rákérdeztek, hogy lehet ilyet elvállalni, az volt a válasza: - Húsz év alatt vagy az emír, vagy én, vagy a szamár elpusztul. Addig jól élek az emír pénzén. Miért ne vállalnám?

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr256565333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása