Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Egészségügy helyett betegségügy

2014.03.27. 15:24 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy várólista fizetős egészségügy

Orbán Viktor kormányfő a nagykanizsai kórház felújítását ünneplő beszédében elmondta – nemcsak hogy „egyetlen kórház sem dőlt be 2010 óta, az egészségügyi rendszert biztos alapokra helyeztük”.

Ezzel szemben az egészségügy jelenleg betegségügy. Csak az lehet elégedett, aki nem jár orvoshoz. Azt is hallottuk már, hogy a várólisták rövidültek, az ellenzék azt ígéri, hogy megszünteti. El vagyunk látva optimizmussal, csakhogy semmi sem igaz belőle. Vannak esetek amikor még várólistára sem veszik fel az embert!
Egy hozzátartozóm szédüléses, hányingeres panaszaival hónapokig járta az orvosokat. Háziorvos, belgyógyászat fülészet, idegorvos, volt akinél többször is. Minden szakorvosi rendelésre várakozni kellett, igaz, hogy nem hónapokat. Az orvosok persze írtak fel gyógyszereket, csakhogy egyik sem használt. Az ideggyógyászaton másodszorra rá is kérdezett a doki, hogy ki írta fel magának ezt a gyógyszert? Természetesen a kollégája volt. Pár napja kapott egy beutalót koponya MRI vizsgálatra a Honvéd Kórházba. Telefoni érdeklődésre azt mondták, hogy április közepén, egy megadott napon személyesen jelentkezzen, mert egy nap alatt betelik a várólista (netán reggel 6-ra menjen oda?). Aki jelenleg járóbeteg, az dögöljön meg, mert időpontot sem adnak. Végül a Bajcsy Zsilinszky Kórház fizetős MRI vizsgálatára kapott április elejére időpontot, szerény 24 800.-Ft-ellenében. Az ingyenesség a múlté, a fogászat, szemészet után egyre több egészségügyi szolgáltatásért kell fizetni borsos összegeket. Csak azt nem értem, hogy ez miben különbözik a többiztosítós rendszertől, amelynek lehet, hogy sok baja van, de ennél az állami "ingyenesnél" biztos hogy jobb lenne a betegeknek. A jelenlegi csak annak jó aki működteti, a pénz egy csoport zsebébe folyik, közben a kórházakban elegendő WC sincs (persze az "alapok" biztosak).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr255881414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása