Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A graffitis logikája

2013.12.26. 14:22 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: szvsz graffiti környezetvédelem Városmajor

A félig átalakított Városmajorban (ahol a növényekkel borított park ismét kisebb lett, helyette murva, beton, aszfalt, sóder, sport- és játéktér lett több), egy elferdült gondolkodású graffitis készítette az alábbi feliratot a tenisz ütőfalra:

falfirka.JPG

Nos, én néhány pontban megpróbálom elmondani neki, hogy miért hibás a gondolatmenete:

1. Ha már festékre költött pénzt, akkor vehetett volna vásznat, papírt, farostlemezt, vagy bármit, amire mázolni akar.
2. Michelangelo és Leonardo is rendelésre festette a Sixtusi kápolnát és az Utolsó vacsorát. A graffitizők is várhatnának rendelésekre, ahelyett, hogy a 90%-ban értelmezhetetlen torz baromságaikkal bosszantják az embereket.
3. Ha a teniszező amatőröknek egy szabályos méretű teniszhálót, a háttérbe meg Sharapovát festette volna ütővel, akkor a gyakorlók még örültek is volna, én meg nem írtam volna meg a szösszenetemet.
4. Miből gondolja, hogy egy közpénzből a közösségnek épített falfelület összefestéséhez joga van? Ilyen alapon középületeket, rendőrséget, bíróságot templomokat is összemázolhatnának. Szerencse, hogy ezt meg se próbálják, mert már régen sitten lennének.
5. Végezetül ők maguk sem tartják tiszteletben társaik műveit, hiszen újra meg újra átmázolják azokat.

Az a magánvéleményem, hogy ha valami nem az ő pénzükből készült, azt nincs joguk összepiszkítani, akár köz-, akár magántulajdon, akár épület, kerítés, tűzfal, vagy tenisz gyakorlófal.



A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr645709560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása