Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Miért nem szavazok az MSZP-re 2014-ben?

2013.10.20. 16:36 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp kongresszus Mesterházy

Tegnap én is Mesterházy Attila szájából hallottam a következőket, de az Origón  is olvashatók:

"Ha nyerünk, 2014 szeptemberétől garantálni fogjuk, hogy minden pontszámot elért fiatal tandíjmenetesen kezdhesse el a tanulmányait a felsőoktatásban".

"A nyugdíjasoknak pedig,.. a pártelnök azt ígérte, hogy elindítanak egy differenciált nyugdíjemelési programot, vagyis azoknak jobban emelik majd a nyugdíját, akik most kevesebbet kapnak."

Ez a két téma verte ki nálam a biztosítékot. Amikor Horn Gyula vezetésével kormányoztak, ők akarták bevezetni a tandíjat, amibe Bokros belebukott. Az elért pontszám manapság nulla, mert a középiskolák és a nyelvvizsgák szintje különböző. Ha azt mondta volna, hogy az első évben ingyenes az oktatás, majd a továbbiakban az elért eredmények alapján differenciáltan állapítják meg a tandíjat, azzal egyetértenék, de mindenki tudja, hogy az elhangzott ígérete betarthatatlan.

A differenciált nyugdíjemelést megcsinálta Orbán 1998-ban. A kisnyugdíjasok 20%-ot, míg a magasabb nyugdíjjal rendelkezők csak 11%-ot kaptak. Bele is bukott 2002-ben, mert az érintettek még éltek és emlékeztek. Azóta már eltelt egy évtized és az öregek feledékenyek és hamarabb meghalnak. Nem értem, hogy aki egész életében alig fizetett járulékot, miért érdemelne magasabb emelést, mint aki akár 50 évet is dolgozott? Én ugyanígy igazságtalannak tartom a színészek, sportolók, kitüntetettek magas nyugdíjkiegészítéseit is. Miért csak ők kapnak plusz félmilliókat, mikor az ország a tudósok, mérnökök, orvosok, tanárok, gazdálkodók eredményei után tud felemelkedni, de ők egy buznyák pluszt sem kapnak? Ez igazságos?

Szerintem Szily Katalin  és Svájc garantált alapjövedelme sokkal igazságosabb. Ne azoktól vegyenek el, akik többet tettek be a közösbe. Akármi is lesz, egy szavazattal kevesebbet kap az MSZP.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr515589587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása