Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Sony Xperia U okostelefonom

2013.05.28. 14:28 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: sony mobiltelefon okostelefon xperia u

Előrebocsájtom, hogy a Sony Xperia U az első "okostelefonom", tehát lehet, hogy véleményem nem szakszerű. Vásárláskor az volt az elsődleges célom, hogy egy kütyüvel lehessen majdnem minden alapdolgot megcsinálni, tehát telefonálni, alkalmanként internetezni, fotózni, rádiót és zenét hallgatni, ne kelljen fényképezőgépet, médialejátszót, telefont magammal vinnem.
A telefon alulmúlta várakozásaimat, de mivel nincs összehasonlítási alapom, lehet, hogy jobbat, drágábbat kellett volna vennem.

- a fényképezőgépe későn exponál, gyors felvételre használhatatlan, továbbra is viszem magammal a kompakt Panasonicom,
- a vakuja rossz, gyenge,
- a képek ritkán színhelyesek (csak kifogástalan időben, szabadtéren jó), gyakran kell képszerkesztővel korrigálnom,
- SD kártya bővítési lehetőség nincs, így a képek mentése csak külön szoftverrel lehetséges, ami viszont XP-nél nem működik, a másik gépen W7-alatt igen,
- a rádió csak vezetékes headsettel működik, bluetooth-ossal nem,
- a GPS tévútra vezet, igaz, hogy figyelmeztetnek (Béta verzió, felelősséget nem vállalnak),
- az érintőképernyő bizonytalan, néha nyomhatom, mint süket az ajtót, néha meg görgetés közben is eltalál egy nem keresett oldalt, sok weblap nincs mobilra optimalizálva,
- a headset rossz, a baloldali hang gyengébb, mint a jobb és erre nincs is garancia
- töltés közben előfordul, hogy égve marad a piros LED, noha 100%-os a töltöttség és még sorolhatnám a kellemetlenségeket.

Én többet nem veszek ilyen 3,5 colos képernyős telefont, középkategóriásat pláne nem. Se Sonyt, se mást. Kevés a funkció, azok is rosszabbak. xperia.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr995330382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása