Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A Margitsziget annektálása

2013.05.19. 15:17 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: margitsziget főváros xiii kerület annexió

Olvastam, hogy "A fővárosi önkormányzat közvetlen irányítása alá kerülne a Margitsziget Navracsics Tibor javaslata szerint."
Ma kimentem egy kicsit körülnézni és az első benyomásom az volt, hogy tökéletesen helyes döntésről lenne szó, ugyanis a folyamatban lévő felújítások, korszerűsítések (szökőkút, rózsakert, víztorony) beruházója egytől egyig a Budapest Főváros Önkormányzata. Még a régebben svéd-magyar támogatással elkészült öko-játszótér is. Feltételezésem szerint a Főkert Zrt által végzett parkrendezési, takarítási, növénytelepítési munkákat sem a XIII. kerület fizeti.szokokut.jpg

viztorony.jpgoko_jatszoter_1.jpg

rozsakert.jpg
Mire hazaértem, lényegesen megváltozott a véleményem. Én azt tartanám helyesnek, ha ugyanazt az elvet követné a helyi törvényhozás, amit elvár az EU-tól, nevezetesen az egyenlő mérce alkalmazásának elvét. Fővárosunkban nagyon sok olyan közpark, terület van, amelynek integritását nem fenyegetik, szóba sem kerülnek, noha a munkák dandárját nem a kerületi önkormányzatok végzik (pl. Városliget, Népliget, Gellért-hegy, János-hegy és sorolhatnám). Megszólalt bennem a kisördög, hogy vajon nem azért jutott eszükbe kizárólag a Margitsziget annexiója, mert a XIII. kerület szocialista irányítás alatt van?

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr35307081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása