Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Igazat mond-e a Klubrádió?

2013.03.08. 14:31 | svejk | 1 komment

Címkék: klubrádió hajléktalanok félretájékoztatás kmk németh tamás

Az utóbbi időben egyre gyakrabban veszem észre, hogy az egész média a saját megbízhatóságáról, hitelességéről beszél, de sűrűn fordulnak elő szarvashibák, különösen a '40-es, vagy ez alatti korosztályba tartozó műsorvezetők részéről. Úgy látszik, hogy hiába tanultak történelmet és nyelveket, a közelmúlt eseményeivel nincsenek tisztában.
Ma reggel a Klubrádió műsorában, amely itt meghallgatható,  a 12:06 - 12:16 közötti 10 másodpercben Németh Tamás műsorvezető teljesen feleslegesen azt mondta, hogy a "kommunizmusban" nem volt hajléktalankérdés, mert nem lehetett beszélni róla.

Ez speciel a legfinomabban szólva sem igaz. Aki dolgozni akart, annak volt munkája. A vállalatok tele voltak álláshirdetésekkel, a képzetlenek mehettek segédmunkásnak, betanított munkásnak. A vidékieknek adtak szállást. A mai Fiumei úti NAV épület és a Boráros téri Mercure Budapest Duna szálloda eredetileg munkásszálló volt (persze még sok másik). Igaz, hogy voltak hétvégi fekete vonatok amit Nagy Bandó András olyan szemléletesen mutatott be:

A könnyűipar kubai vendégmunkásokat is foglalkoztatott. Akit igazoltattak és nem volt bejegyzett munkahelye a személyiben, azt büntették. A közveszélyes munkakerülés (KMK) benne volt a Btk-ban. Azok, akik "élethivatásnak" tekintették a munka nélküli csavargó, nomád életet, előbb-utóbb egy átnevelő munkatáborba kerültek, ahol dolgozniuk kellett. Mivel szállást így kaptak, hajléktalan nem volt egészen 1989-ig.

Ilyen hülye, meggondolatlan kis mesékkel kezdődik a történelemhamisítás. Ha valaki nem tud valamit, kussoljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr415123281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

unclesam 2013.03.11. 14:44:54

Ma reggel csatlakozott a tájékozatlan fiatalokhoz Szénási Sándor is a Mesterházy Attilával készített interjújában (kb. 7:45 után). Szénási azt sem tudta, hogy napjainkban mi történik, feltevéseit Mesterházy egyből cáfolta, kérdéseire nem tudott válaszolni. Később azzal mentegetőzött, hogy a forrásait nem adhatja ki. Szánalmas volt.
süti beállítások módosítása