Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Választási regisztráció

2012.10.11. 14:55 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: ombudsman ügyfélkapu választási regisztráció

Péterfalvi szerint aggályos a levélben való regisztráció.
Többek között ilyeneket mondott:
"Ha lehetőség lenne Magyarországról levélben regisztrálni a választásokra, az felvetné például a hitelesség kérdését, vagyis hogy valóban az érintett töltötte-e ki a nyilatkozatot, valóban ő adta-e postára.
Emellett könnyen elveszhet a postai küldemény, és így az állampolgár nem vehet részt a voksoláson, továbbá akár illetéktelenek kezébe is kerülhet a küldemény, veszélybe sodorva ezzel a személyes adatokat."

Szerintem ez olyan, mintha az ombudsman a Holdon élne, nem ismerné a létező adatkezelési módokat és nem bízna a Magyar Postában. Az emberek adatai számtalan helyen elérhetők, a telefonkönyvtől, az interneten, a rengeteg szolgáltatónál (pl. díjbeszedő, gáz-, víz-, villany-, internet, TV- és telefonszámlák stb.) és hivataloknál (önkormányzat, adóhivatal, KSH, népességnyilvántartás, társadalombiztosítás, oktatás, egészségbiztosítási szolgáltatások a patikákig bezárólag). Még a netes fórumokon is regisztrálni kell, a GMail pedig csak telefonszámmal fogad el regisztrációt. Szinte azt lehet mondani, hogy személyes adataink nincsenek is. Arról nem is beszélve, hogy hetenként lehet hallani tömeges adatlopásokról, kidobott személyes adatokról, ráadásul levelezésünkre a címzetten kívül feladót is kell írni (kivétel a sima küldemény), tehát bárki tudhatja, hogy kivel levelezem. Az sem érv. hogy más regisztrál a nevemben. Ha csak el nem lopja a személyimet, úgysem tud álnéven szavazni. Választási csalások mindig voltak és lesznek (egyénileg és szervezetten egyaránt). Megkérdezném továbbá Péterfalvi úrtól, hogy milyen alapon bízik meg a jegyzőkben, ha a Magyar Postában nem? Ők maguk a megtestesült becsület? Kik ülnek a szavazatszámláló bizottságokban? Amit tesznek, azért fizetést kapnak, ha többet, akkor azt teszik, amit mondanak (így volt ez korábban is).
Kérdezem, hogy a személyes postai küldemények nem fontosak? Talán be kellene tiltani a levelezést és postát is? Érdekes, hogy a népszámlálási kérdőívek internetes kitöltésénél nem volt ilyen aggálya, noha akkor nem kellett személyesen okmányirodába menni és az ügyfélapuba bejelentkezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr484833021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása