Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Sárga csekk visszaszorítási ötletelések

2012.10.02. 15:15 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: nők lapja hülye hirdetés sárga csekk elmű-émász

Én a jelenlegi gazdasági helyzet és a négymillió létminimum alatt élő nevében felháborítónak tartom a Nők Lapja durva reklámcikkét (az ELMŰ-ÉMÁSZ támogatásával) a sárga csekkek ellen. Hogy miért? Íme egy részlet a cikkből:

"Nemcsak időigényes „sárgacsekkezni", de lassan már kőkorszakból itt ragadt dinoszaurusznak nézik azt, aki még nem nyitott ügyfélkaput, elektronikus távszámlát, nem „netbankol" vagy „telebankol", nem SMS-ben vásárol - lassan már hajat festeni is lehet online...
Egy dologgal érdemes tisztában lenni: a sárgacsekkes és ügyfélszolgálatra járós módszernél valóban bármi praktikusabb - amennyiben valakinek van bankszámlája, illetve internethozzáférése. Kétségkívül kényelmesebb a bankra bízni a számlakiegyenlítést, vagy esténként a monitor elé telepedve Interneten elintézni."

sarga_csekk_tn.jpg

Nomármost ledinoszauruszozni azokat a szegényeket, nyugdíjasokat, akiknek nemhogy internetjük, de bankszámlájuk sincs, enyhén szólva paraszt tempó. Akinek van bankszámlája, annak minden tranzakció után fizetnie kell, csakúgy, mint az internetkapcsolatért. Ráadásul a bankok sms-ben küldik el az eseti bejelentkezési kódot, de a hó végén az sms költséget is kiszámlázzák. Azért is fizetni kell, ha internetes banki kapcsolatot szeretne az ember. Persze vannak egyes bankok, akik másképp csinálják, ügyfélcsalogató csaliként egyes szolgáltatások ingyenesek lehetnek, vagy nem sms-ben küldik a kódot, de kérdezzétek meg banki átutalással fizető barátaitokat, hogy a hó végi számlakivonaton hány forintot fizetnek a banki átutalásaik miatt? Aki a számlákat csekken is nehezen fizetik ki határidőre, azok ilyen cikkek hatására sem fognak rohanni bankszámlát nyitni, vagy internetre előfizetni.
Nekem van bankszámlám és internetem, mégis sárga csekken fizetek, mert a havi 10-20 perc belefér és nem fogom az ilyen hirdetések feladóit és a bankokat finanszírozni, amíg lehet. Persze sokáig lehet, mert kíváncsi lennék, hogy a tanyákon, kis falvakban mikor lesz bankfiók, internet, amikor posta, patika, vasútmegálló sincs. Erről nem az ott élők tehetnek. A kőkorszakot államunk tartja fenn nálu(n)k.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr984815881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása