Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nyelvújítás

2012.09.25. 11:03 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: gyerekvállalás nyelvújítás varga istván harrach péter matolcsy györgy

Kormánytagok, képviselők elképesztő beszólásai után az a meggyőződésem, hogy legalább egy rövidke nyelvújítást be kellene vezetni. Indokaim:

Varga István képviselő azt mondta: „A nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar...majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni”. Egy másik felszólásában pedig úgy fogalmazott: „Azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.



Harrach Péter arról beszélt, hogy a család a legfontosabb közösség, a gyermekvállalást pedig a nő önmegvalósításának titulálta. 

Korábban Matolcsy György nyilatkozott a CNN-nek:
A CNN riportere, Richard Quest arról is kérdezte, mit gondol azokról a véleményekről, amelyek szerint a gazdaságpolitika a csőd felé viszi az országot. „Nonszensz" - mondta Matolcsy, aki szerint egy éven belül a magyar tündérmese, illetve a magyar példa sikertörténet lesz. 

Persze ide kapcsolható Varga Mihály elmélete is a fogyasztás növelésének módjáról.

Hülye dumák helyett azzal lehetne a gyermekvállalási kedvet fokozni, ha Kádárt utánozva 3 gyerek után lakást kapna a család (a szülők meg munkahelyet).
Addig is javasolom, hogy a jövőben marhaság helyett "vargaság"-ot mondjunk, ne marháskodj helyett pedig a "ne vargáskodj" lenne célszerű.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr404801519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása