Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A híd

2012.09.17. 13:51 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: film a híd tv-sorozat viasat player

Nem szoktam TV-ben látott filmekről, pláne sorozatokról írni, de a legutóbb látott tízrészes online sorozat, A híd  a maga nemében egy szenzációs alkotás. A svéd-dán-német koprodukciós krimisorozat szakít a hagyományokkal és igazi társadalmi drámát láthatunk, miközben a feszültség egy pillanatra sem csökken. Ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg. Ez a Viasat playeren még október végéig lehetséges (nem is értem, hogy ilyen nagyszerű művet még egyetlen tévénk sem vásárolt meg). A Port.hu-n  is hiába kerestem, még a címe sem volt fenn. Az IMDb.com-on viszont már igen magasan, 8,3-as átlaggal szavaztak rá a nézők.
Számomra meglepő, hogy a két igen fejlett, az EU élcsapatába tartozó Svédország és Dánia ugyanolyan problémákkal küzd, mint mi. Sok a hajléktalan, nincs jogegyenlőség, a családok szétszakadnak, gyerekek csellengenek a szülők válása, nemtörődömsége miatt, egy pszichiátriai vizsgálatra két hónapot kell várni, közben a skizofrének nem kapják meg a gyógyszerüket, a középosztály (rendőrök, újságírók stb.) dohányozik, a hétvégi kikapcsolódás a drog és az alkalmi szex stb. Malmő különben nem valami szép város, legalábbis a filmben a sötétebb oldalát lehet látni.
A filmet ajánlom Pintér és Tarlós uraknak megtekintésre, akkor talán ők sem fogják mondani, hogy két hét alatt rend lesz az országban, Budapesten és nem fognak mindent a pénzhiányra (nekik azért jutott belőle elég).

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr414783323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása