Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ez már nem az a foci...

2012.06.28. 14:27 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: sport foci szvsz eb euro 2012

Gondoltam, hogy megírom a véleményemet a foci EB-n látottakról. Mielőtt belekezdtem volna, megnéztem a két évvel ezelőtti bejegyzésemet  a VB-ről, majd úgy döntöttem, hogy egyszerűen bemásolom ide is. Igaz, hogy be kellett volna tartanom akkori ígéretemet, mármint hogy négy évig nem nézek focit, és akkor nem dühöngenék. Nagyon csodálom, hogy erre a pocsék, unalmas, durva játékra még ennyien kimennek. A csoportmeccseken még úgy-ahogy volt játék, de mihelyt jött a kiesési szakasz, elszabadultak az indulatok, beállt a védekezési ösztön, a felelősségvállalás visszaesett, az utolsó pillanatig passzolgattak a partnerhez. Így aztán nem csoda, hogy a hosszabbítás után is 0-0 az eredmény és tizenegyesek döntenek. "Világsztárok", mint Christiano Ronaldo a spanyolok elleni meccsen egy egyeneset nem rúgott labdába, öt lövéséből egyik sem ment kapura, szerencséje, hogy a tizenegyeseknél már nem került rá a sor, mert talán azt is kihagyta volna. Beszéljen helyettem a két évvel ezelőtti szöveg, amelyből a vuvuzelák helyére kellene illeszteni a lengyel vendéglátásról szóló szösszenetemet és a 19. VB- t kellene kicserélni 14. EB-re:

"Életem legrosszabb világbajnoksága volt a 19. foci VB. Itt szinte minden összejött, amit a nagy tét és nagy pénzek okozhatnak. Az anyagi haszonért van 32 csapat, amiből egyenesen következik a színvonalromlás. A csapatok földrajzi kiválasztása szintén nem kedvez a minőségnek. A játékosok rettenetesen durvák, már csak a nuncsaku hiányzik a kezükből. A játékvezetők rengeteget hibáztak, noha ennek a felgyorsult játék is részben az oka. Egyidőben egy szögletnél pl. 4-5 tizenegyest és kifelé való szabadrúgást is lehetne ítélni. Egy bíró szabad szemmel nem tudhatja megállapítani, hogy melyik volt az első. Ha a szándékos belemenésekért azonnal kiállítanák a játékosokat, alig lenne olyan meccs, amely 90 percig tartana, hiszen hamar elérnék a minimálisan engedélyezett játékosszámot. Régen elképzelhetetlen volt, hogy egymást talppal mellbe, fejbe rúgják a focisták, most viszont a pénzért mindent megtesznek. A vuvuzelák engedélyezése nem a dél-afrikai kultúra része, hanem bunkóság. Egy udvarias vendéglátó inkább alkalmazkodik a vendégeihez. Itt nem lehetett hangosan buzdítani a csapatokat, rigmusokkal, énekszóval. Hogy egy olyan szar csapat nyerjen világbajnokságot, amely hét meccsen összesen nyolc gólt rúg, az példátlan. Ráadásul ezek közül több is a bíróknak volt "köszönhető". A spanyolokat megverték a svájciak, tehát ők is lehetnének világbajnokok. A magyar riporterek teljesítménye siralom. Azt hiszik magukról, hogy pótolhatatlanok, ezért nyugodtan szajkózzák személyes véleményüket, noha nekik közvetíteniük kellene az eseményeket, valamint arról tájékoztatni a nézőket, amiről azok nem láthatnak, tudhatnak. A véleményüket tartsák meg a meccs előtti, közbeni és utáni beszélgetésekre, amelyek bűn rosszak és teljesen feleslegesek. Ilyen hülyeségeket bárki mondhat, kidobott pénz a meghívott vendégek fizetése. Négy évig biztosan nem nézek focit. Különben az a baj, hogy egyre többen vagyunk így. Még a '70-es években is volt olyan eset, hogy vasárnap délután kimentem a Népstadionba egy kettős NB I-es mérkőzésre, de egy órával a meccs előtt nem kaptam jegyet. Ennek vége."

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr584616838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása