Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Van-e még barátunk?

2012.01.08. 15:35 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika önállóság

Nagyszabású, sikeres akciót hajtott végre kormányunk hatszáz nap alatt. Elérte, hogy már egyetlen barátunk sincs, az egész világ rajtunk röhög. Tudja-e valaki a Fideszben, hogy hol a helye hazánknak?
Tisztában vannak-e azzal, hogy hétmilliárd ember él a Földön, mi meg alig vagyunk tízmillióan? Ez csak 0,14 ezreléke az össz népességnek. Azt mindenki tudja, hogy széllel szemben nem lehet pisálni, de ba*ni és szűzen maradni nem. Önállónak lenni nyersanyag és önellátási képesség nélkül lehetetlen. Nálunk minden import, még a túlértékelt mezőgazdaságunk sem tud létezni nélküle (gépek, üzemanyag, műtrágya, növényvédőszer, fólia stb.). Elég ellátogatni egy büszke magyar honlapra és megtudhatjuk, hogy a szentkorona és somlekváron kívül Nobel-díjasainkra lehetünk a legbüszkébbek, akik egy kivétellel külföldön éltek és dolgoztak a díj elnyerésekor, ráadásul több zsidó is volt közöttük. Ilyenkor magyarok, itthon meg kampósorrúak? Nem ragozom tovább, de a jelenben élünk, nem vesszük hasznát múltunknak. Elég, ha Svédországot említem, amely ugyan hazánknál ötször nagyobb, de kevesebb lakója van, mégis ismerik mindenhol a Gripent, Volvót, Saab-ot, svéd acélt stb. és a világ legversenyképesebb országai között az első ötben van. Svájc, Ausztria, Norvégia mind többet tudnak felmutatni nálunk, erre mi megyünk neki a világnak, de mi kérünk EU támogatást, bizalmat, megértést?
Egy idézet:
Megmondtuk előre, hogy minden eszközt használni fogunk, ami csak egy nemzeti kormány rendelkezésére áll. Mivel ilyet nemhogy Magyarországon nem csináltak még, de az EU-ban sem jellemző, csak úgy tudjuk, hogy mik a korlátaink, ha elmegyünk a falig, ez pedig nem megy ütközés nélkül” – jellemezte az Orbán-kabinet attitűdjét az IMF-fel és az Európai Bizottsággal szemben egy kormányzati forrásunk.
Ez sikerült! A koppanás is nagy. Már nincsenek barátaink, még annyi sem, mint a KGST-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr143528790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása