Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Energiatakarékossági tanácsok?

2011.11.22. 15:12 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: energia energiatakarékosság

Sokszor hangzanak el tanácsok a médiában különféle bölcs módszerekkel kapcsolatban, miszerint oltsuk el a villanyt, vásároljunk kisfogyasztású berendezéseket, világítótesteket stb. Ez OK.

Förtelmes hülyeségnek tartom viszont lehetetlen javaslataikat a kép- és hangrögzítő készülékek (videó és DVD felvevő stb.) stand-up állapotának megszüntetésére a hálózati csatlakozók kihúzásával. Próbálják csak meg! Az egésszel addig semmi baj sincs, amíg nem akarunk felvenni valamit, tehát azt csinálni a készülékkel, ami a feladata. Akkor ugyanis a korábban beprogramozott műsorok nem lesznek felvéve, új műsort sem tudunk felvenni, csak ha újra beállítjuk az alapadatokat (dátum, idő). Ráadásul próbálja meg valaki a régi videófelvevő kihúzott kábele közben nézni a TV-t! Csak rossz, kásás képet fog látni, ugyanis az antenna a videóhoz csatlakozik, pontosan azért, hogy kikapcsolt TV mellett is lehessen felvenni. Egy nem éppen zseni átlagfelhasználónak ennek megértése már lehet, hogy komoly kihívás. A kábeles digitális TV adások médiaboxait pedig nem is szabad kihúzni, ugyanis így az esetenkénti éjszakai szoftverfrissítéseket nem lehet fogadni, ami lehet, hogy a szolgáltatás vételének ellehetetlenüléséhez vezet.
A fentekhez hasonlóan a lakáson belüli vezeték nélküli telefonok, hálózati órás, műsorprogramozott rádiók, internet modemek, VoIP telefonok hálózati vezetékének kihúzása is az eredeti rendeltetésszerű használatot megszünteti.
Jó, ha a családban van legalább egy személy, aki nem fog nagy rössel nekifutni a csatlakozók kihúzásának.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr133403628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása