Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Baromság a hamburgeradó

2011.02.18. 15:30 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: szvsz egészséges táplálkozás hamburgeradó

...legalábbis szerintem. Azonban nem vagyok egyedül a véleményemmel, mert a Borsod Online cikke is azt írja, hogy "Nem egyértelmű a hamburgeradók várható hatása".
Az adók nyilvánvalóan bevételnövelő célzattal kerülnek kivetésre, de az árak növekedése kihat a fogyasztás és ezzel együtt a termelés csökkenésére, tehát visszaveti a gazdaságot, ugyanakkor az egészségjavító szándék nem érvényesül, mert a csóró ember otthon továbbra is eszi majd a zsíros kenyeret hagymával, jó sok sóval, vagy a tokaszalonnát, kocsonyát, disznósajtot, töpörtyűt, zsíros sajtokat addig, amíg teheti, tehát lesz rá pénze. Ha nem lesz sem termelés, sem fizetőképes kereslet, akkor vajon mit fogunk enni? A disznó-, marhahús ártalmas, a zsír, só, a növényvédőszeres zöldség, gyümölcs szintén, hogy a jóval drágább tejtermékekről ne is beszéljünk. Az étolajat egyszeri sütés után ki kellene öntenünk, mert ha nem, rengeteg rákkeltő anyag marad benne. Sorolhatnám napestig az egészségtelen táplálkozás okait és a piáról, cigiről, rendszertelen étkezésről, mozgásszegény életmódról nem is beszéltem. Az ember halálra van ítélve megszületése pillanatában és ettől kezdve minden másodpercben életveszélyben van, a hamurgeradó semmit sem old meg, csak kitalálóit jobban fogják utálni és jónéhány ember munkanélküli lesz.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr932670690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása