Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Megnyugodtam

2010.05.22. 17:33 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika idézet dünnyögéseim

Meg vagyok nyugodva. A politikai őrültek valószínűleg mindenhol előfordulnak a világon és sajnos, semmit sem lehet tenni ellenük, mert a hülyeség újratermelődik. Most olvastam John Sanford: Az ördög kódja c. regényét. Ebből egy hosszabb idézet:

"Ez a Corbeil, bár okos hapsi, bolond is. A fickó a normálisnál sokkal többet gondol az istentelen szocialistákra, az agyatlan bürokratákra, az igazságtalan adórendszerre, a fekete agitátorokra, a sárga veszedelemre, a vörös fenyegetésre, a nemzetközi zsidó összeesküvésre és az Új Világrendre. Egyszer nyilvánosan kijelentette, hogy Hitler sok jót tett a világnak.
Engem nem nagyon érdekel a politika, de egyszer írtam egy kis csináld-magad közvéleménykutató programot, amit alacsonyabb szintű politikusoknak árultam, hogy elvégezhessék a telefonos közvéleménykutatásokat maguknak. Egy idő után eladtam a vállalkozást, de amíg az enyém volt, elég sok politikust ismertem meg. Életrevaló bagázs, semmivel sem korruptabbak, mint a tanárok, az újságírók, a rendőrök, vagy az orvosok.
Mindenesetre nem kellett túl sokat érintkeznem a politika világával, hogy felismerjem: a baloldalon ugyanannyi őrült van, mint a jobbszárnyon. Hosszú távon, lehet, hogy a balosak a veszélyesebbek, de ha találkozol egy faszival, aki elfoglalta az óratornyot a városodban, és egy hamisított kínai félautomata géppisztolyt szorongat, akkor valószínűleg Corbeil egyik haverjával futottál össze. Ezek vizionálnak fekete helikopterekről és a kanadai határ felől Amerikát fenyegető szocialista tankokról."


Nálunk is vannak ilyenek, de az USA-ban szerencsére évtizedek óta csak két mérsékelt párt versenyez egymással, a többiek labdába se rúgnak. Talán megérjük egyszer, hogy itt is így legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr982023278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása