Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Véleményem a választásról

2010.04.15. 14:43 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika választás dünnyögéseim

1. A sorbaállási, kampánycsend és hasonló bakik elkerülése, valamint az igazságos voksolás érdekében azt javasolnám az új törvényhozásnak, hogy a nem lakóhelyükön szavazó állampolgárok (mindegy, hogy külföldön, vagy más hazai településen) interneten szavazzanak az állandó lakóhelyük szerinti jelölt személyére. A mintegy 70 000 szavazó egyben jó teszt is lenne a teljeskörű internetes szavazás előkészítésére. A választópolgár a más helyen tartózkodás bejelentésekor kapna egy csip-kártyát egy választókörzetének is megfelelő személyes kóddal és a kártya egyben biztosítana 15 perces internetigénybevételt a világ bármely pontján. Ennek költségeit az állam fizetné, ami messze alatta maradna a rengeteg szavazókör fenntartásának, külföldi pátellenőrök utaztatásának, szavazólapok küldésének, valamint hazaszállításának kiadásaihoz, ráadásul a választási csalásokat is kizárná. Akinek nincs számítógépe, az bármely hotspot-nál, önkormányzatnál, külképviseletnél, ismerőse, szomszédja, rokona stb. gépén szavazhatna.

2. Az LMP még a parlamentbe kerülése előtt bebizonyította, hogy nem lehet más a politika. Az ő soraikból is lebukott egy képviselőjelölt (Faith Balázs), aki csalással jutott pénzhez pályázatokon. Tudomásul kell venni, hogy minden országban, minden pártban vannak politikai karrieristák, akarnokok, akik a lehető leggyorsabban szeretnének meggazdagodni. Senki nem mondhatja, hogy köreikben ilyen nem fordul elő.

3. "A szocialisták bejelentették, hogy négy olyan jelöltjüket visszaléptetik Budapesten, akik egy Fidesz-jelölt mögött és egy LMP-jelölt előtt jutottak be a második fordulóba (összesen 13 ilyen egyéni választókerület van)." Szerintem ez nem elég. Akkor cselekednének okosan, ha a többi kilencet is visszaléptetnék és felkérnék szavazóikat, hogy a második fordulóban az LMP jelöltjére voksoljanak. Így talán lenne remény arra, hogy ne legyen a Fidesznek 2/3-os többsége (vagy ha a választók is megijednek és a második fordulóban már nem rájuk szavaznak).

4. Számomra a húsz éves magyar demokrácia nagy csalódása, hogy csak ilyen pártokat tudott "kitermelni", ahol rengetegen nem találnak világnézetüknek, elképzeléseiknek megfelelő pártot, valamint az, hogy a csaknem ezer éves diktatúra után 2 706 000 ember úgy döntött, hogy továbbra is tekintélyelvű diktatúrát szeretne egy olyan vezetővel, aki húsz év alatt egyszer nyert választást és akkor sem alkotott maradandót. Hiába, tudomásul kell venni a paradoxont, hogy a legjobb kaja a tehénszar, mert tízmilliárd légy nem tévedhet. Nem mindig a többség dönt okosan, sőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr291923587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása