Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Net-miniszterelnök választás

2010.04.01. 13:34 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: dünnyögéseim net miniszterelnök

Szavaztam a NetMiniszterelnökre.  
Megnéztem mind a nyolc jelöltet és sajnálom, hogy egyikük sem beszélt az internet árnyoldalairól és az ezekkel szemben tervezett elképzeléseiről. Például, hogy hogyan akadályozná meg a rengeteg szemetet a neten? Ebbe beleértem a gyerekekre és felnőttekre egyaránt veszélyes tartalmakat a gyerekpornótól a terrorizmusig, a fröcsögő gyűlöletkeltéstől a kábítószergyártásig. Ugyanígy fontos lenne a vírusok, trójaiak, spam-ek, kémprogik, adathalászok, egyszóval kártevő programok elleni védelem. Sokan azért nem interneteznek, mert félnek, hogy tönkremegy drága gépük. Arról sem beszéltek, hogy mennyi időt elvesz a számítógép a gyerekek és felnőttek egészséges fejlődéséből, sportolásából. A számítógépen való ügyködés nagy része szórakozás, játék, közösségi oldalakon fájlcserélés, virtuális italküldözgetés stb.

Van egy gyanúm, hogy a programozók, hackerek, vírusirtó cégek alkalmazottai ugyanabból a körből kerülnek ki, a legális világban megszerzett ismeretek a jobb jövedelem reményében konvertálhatók rossz célokra is. Ide kerülhetnek azok is, akik hardvereket tesznek tönkre egy másik iparág hasznának növelése érdekében.

A fentiek megoldása nélkül az ingyenes, szélesebbkörű internettel még több lámer kerül a hálózatba, így a hackerek is nagyobbat tudnak kaszálni. Lehet, hogy ez a cél?

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr701886780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása