Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Seres Mária és a demagógia

2009.11.20. 09:57 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika civil kontroll demagógia seres mária

Kaptam egy körlevelet Seres Mária Civil kontroll nevű szervezetétől (?), amely egy aláírásgyűjtő felhívást tartalmaz a pártok állami támogatásának megszüntetése céljából. Ebben szerepel az alábbi részlet:

"Elgondolkodtatok már azon milyen érdekes, hogy a pártok állami támogatását soha nem érintik a megszorítások, hiszen az egyre csak nő! Itt az idő, vessünk véget az élősködésüknek, tartsák el őket a támogatóik és a tagjaik, ahogy ez minden más szervezetnél is jól működik!"

Hogy hol itt a demagógia? Ott, hogy ez sajnos nem igaz. A civil szervezetek is állami támogatásokért ácsingóznak, csakúgy mint az egyházak, ezzel a céljaikkal egyet nem értő adófizetők pénzét is lenyúlják. Az alapítványok ráadásul "bevételeik" (ebből a tagi befizetés, vagy az alapítói letét kamata elenyésző) ~ 90%-át fenntartásukra (helyiségbérlet, közüzemi díjak, bérek, eszközök, járművek stb.) költik. Az egyházak ugyanezt csinálják fennállásuk óta (talán az USA az egyetlen kivétel). A kis egyházak hívői és ateisták egyaránt támogatják a nagyokat. Ezek megszüntetése érdekében is gyűjthetne aláírásokat Seres Mária. Fizessenek tagdíjat, egyházi adót, akik akarnak! Képzelem, milyen felháborodás, tömeghisztéria lenne, hiszen az igazság fáj a legjobban.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr551538887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása