Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Az onkológia nem egyedi eset

2009.08.07. 11:20 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy várakozás onkológia

Olvasom, hogy:

"Az Onkológiai Intézet főigazgató helyettese, Ottó Szabolcs tegnapi sajtótájékoztatóján viszont azt mondta: ha nem tudják felvenni egy-két héten belül a vidékről érkező betegeket, akkor négy-nyolc hetet kell várniuk előjegyzésben."

Ezek a hosszú előjegyzési időpontok nem ritkaságok. Én ugyanebben az intézményben - igaz, hogy nem sürgős esetben - június 22-én történt jelentkezésemkor július 31-i időpontot kaptam.
Sajnos, hasonló tapasztalataim vannak a szív- és érrendszeri betegségek ellátásával kapcsolatban is. Rendszeres, félévenkénti vizsgálataimra szintén legalább 6 héttel korábban kell időpontot és beutalót kérnem. Az egészben az a baromság, hogy a kardiológus a leletre ráírja, hogy "fél év múlva kontroll", de nem ad egy időpontot, mert nem ő kezeli a számítógépet, az asszisztensnek sincs hozzáférése ehhez a programhoz. Ezért vissza kell mennem a háziorvosomhoz bemutatni a leletet, feliratni a javasolt gyógyszereket (a kardiológus ezeket sem írhatja fel), majd kb. 6-8 héttel előbb újra el kell mennem hozzá kérni egy beutalót a szakorvoshoz. Ennek birtokában megint kérnem kell egy időpontot ugyanannál a rendelőintézetnél, ahol előírták, hogy jelenjek meg náluk egy fél év múlva.

 

Ezért (is) drága az egészségügy.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr381294387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása