Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hálózathasználati szerződés

2009.07.29. 10:22 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: szerződés ombudsman energia villamos érted? elmű émász

Megkaptam az ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati KFT-től a villamos energia vásárlási és hálózathasználati szerződéstervezeteket. Ezeket záros határidőn belül minden fogyasztónak meg kell tennie, ezért bizonyára nálam okosabbak is akadnak, akik talán megértik mind szakmailag, mind nyelvtanilag az alábbi szerződésrészletet:

"6.1 A RENDSZERHASZNÁLATI DÍJ MEGÁLLAPÍTÁSA TELJESÍTÉSE

A Rendszerhasználónak a villamosenergia-ellátásban alkalmazott általános rendszerhasználati díjak megállapításáról szóló hatályos árszabási rendelet díjai és áralkalmazási feltételei szerint kell a rendszerhasználati díjakat megfizetnie.

A díjfizetés alapja a fogyasztásmérő berendezés által negyedóránként mért villamos energia mennyisége.

Idősoros elszámolás esetén a villamos energia mennyiség meghatározása a terhelési görbéből, a negyedórás adatok összegzésével történik, az igénybe vett legnagyobb teljesítmény a fogyasztásmérő berendezés által mért legnagyobb negyedórás fogyasztásból számított negyedórás átlagteljesítmény."


Én már azt sem értem, hogy a nagybetűs címben mi az állítmány, nemhogy azt, hogy hogyan mérik negyedóránként az általam fogyasztott villamos energiát, amikor egy évben egyszer nézik meg a mérőt, az idősoros elszámolásról és terhelési görbéről meg fogalmam sincs. Jogász, ombudsman, vagy a jóisten nem nézi meg ezeket a szerződéseket? Egyáltalán szabad-e laikusokkal olyan szöveget aláíratni, amit az írástudó emberek 99 %-a nem ért meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr281275164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása