Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lenne mit tanulni az amerikaiaktól

2014.08.23. 15:27 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: szvsz álláskeresők panaszkodók

A médiában mást sem hallani, mint az álláskeresők panaszait. Én még emlékszem, hogy az Antall kormány idején azt javasolta Schamschula György a bezárt bányák dolgozóinak, hogy tanuljanak nyelveket, ami persze nem segített volna a vájárokon. Ma meg színészek, újságírók, művészek és egyéb művelt, nyelveket beszélő értelmiségiek panaszkodnak, támogatókat keresnek, közben eszükbe sem jut, hogy tán nincs elég igény rájuk és ideje lenne pályát változtatni. Példát vehetnének az amerikaiakról, akik életükben átlagban ötféle munkát végeznek és többször is változtatnak lakhelyet egy jobb munkalehetőség miatt.

Szeretem az amerikai vígjátékokat, sorozatokat. Néhány példa ezekből:

A Ne bízz a ribiben c. sorozatban egy kávézó pincére a Stanfordon végzett.
A Két pasi meg egy kicsi pizzafutára elmeséli, hogy két éve elvégezte az egyetemet, jó állást kapott, megnősült, majd a cég tönkrement, a felesége elhagyta és most pizzafutárként keresi kenyerét, amíg nem talál jobbat.
Az élet csajos oldalában a börtönbe került milliárdos földönfutóvá lett lánya pincér lett egy gyorsétteremben, de tele van ötletekkel, hogy hogyan lehetne újra sikeres. Persze a próbálkozások zöme kudarc, de nem adja fel.

Magyarországon is előfordul ilyen, hiszen félmillióan külföldön próbálnak szerencsét, de ők nem sírnak és koldulnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr606628885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása