Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bevándorlók és a terrorizmus

2015.11.21. 14:58 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika szvsz bevándorlók terrorizmus

Hallottam Orbán Viktor miniszterelnök úr beszédét, amelyben azt mondta, hogy "tízből kilenc ember egyetért abban, hogy nyilvánvaló összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között".
Sajnos lehet, hogy ez igaz a mai Magyarországon, de ez csak azt bizonyítja, hogy ezek az emberek nem gondolkodnak el a múlt eseményeiről. Nos a Wikipédia szerint "a terrorizmus az erőszak alkalmazásának, vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, melynek elsődleges célja félelem, zavar keltése és ennek révén meghatározott politikai, ideológiai vagy vallási célok elérése". Így már világossá válik, hogy noha még nem használták ezt a szót, de volt terrorizmus évezredek óta a történelemben. Gondoljunk csak a keresztényüldözésekre, boszorkányüldözésre, a zsidók elleni pogromokra, az elmúlt évszázad óta az IRA, az ETA rémtetteire, repülőgéprobbantásokra, a szép szőke norvég terrorista Breivikre, aki egymaga 77 embert mészárolt le. Az USA-ban régen működött (egyesek szerint még ma is) a Ku-Klux-Klan és egyéb szélsőjobbos csoportokra. A 2001.09.11-i, háromezer ember halálát okozó az al-Kaida által elkövetett repülőgépeltérítéses tömeggyilkosság elkövetői amerikában jártak repülőgépvezetői iskolába. A múlt heti párizsi terrortámadás kiagyalója, Abaaroud belga állampolgár volt, akárcsak az öngyilkos merénylő unokahúga. És még nem beszéltem az afrikai Boko Haram rémtetteiről, az orosz utasszállító felrobbantásáról, a csecsen terroristák szörnyű rémtetteiről. (A magyar terroristákat szándékosan hagytam ki.)

Hogy mi a közös ezekben? Nos az, hogy egyik csoport, személy sem bevándorló volt. Végezetül megjegyezném, hogy az Orbán úr által említett embereknek el kellett volna járni történelemórára, időnként újságot olvasni (de nem a sportot, vagy a bulvárt), a tévéshow-k helyett a híradókat is meg kellett volna nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr398096604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása