Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A civil követelődzők

2015.10.16. 15:19 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: adózás civilek kerékpárosok követelődzők

Feltűnt nekem, hogy azok a civil szervezetek a legkövetelődzőbbek, amelyek tulajdonképpen semmivel nem járulnak hozzá a társadalom fenntartási költségeihez, legalábbis a céljaikkal. Ezek közül a két legjobb példa a kerékpárosoké és "állatvédőké" (ezt azért tettem idézőjelbe, mert nem azok védik az állatokat, akik hobbi rabszolgaként tartják őket, hanem hagyják őket természetes körülményeik között és nem üzletszerűen tenyésztik).
Fő jellemzőjük, hogy egyik csoport se fizet adót, de használják a közterületeket, tüntetnek utakért, kutyfuttatókért stb. Ugyanakkor nap, mint nap tapasztalom, hogy senkire nincsenek tekintettel, a bringások tekernek járdán, gyalogátkelőhelyen, villamossínek között, míg a kutyák melléktermékeivel tele vannak az utcák, a parkokban hiába van kutyasétáltató, mégis a gyerekjátszótér mellett kóborolnak az ebek, miközben a kedves gazdik pingpongoznak,a társasházakban ugatnak, odapiszkítanak a liftbe, lépcsőházba stb.
Végezetül a legborzasztóbb, hogy vigyázni sem tudnak állataikra, rengeteg az elveszett állat és nem is mindenki keresi őket. Bevallom, hogy nekem is van állatom, de ő egy nimfa papagáj, akit szintén szélnek eresztett valaki és egy nejlonzacskóban hozta haza a nejem majdnem 13 éve. Persze ő is szemetel, tömi az állateledel és kalitkagyártók zsebeit és nem is örülök neki, mert már évek óta nem tudunk elmenni miatta nyaralni. Akinél egyszer volt vendégségben, az többször be nem fogadja a barátságtalan, idegengyűlölő természete miatt.
Szerintem az lenne a minimum, hogy minden kerékpár és állat után vessenek ki éves adót.

Ps.: Ja, a bringásokról elfeledkeztem, akiknek se rendszám, se KRESZ vizsga nem kötelező, így természetesen 99%-uk szabálytalanul közlekedik (járdán, villamossínek között, gyalogátkelőhelyen stb). Mégis állandóan tüntetnek kerékpárutakért és legújabban gépjárművek Lánchídró való kitiltásáért (tömegközlekedés és közszolgálat kivételével). Én még nem láttam rendőrt, aki biciklist állított volna meg szabálytalanság miatt, pedig elég lenne a forgalmas útvonalak gyalogátkelőhelyeihez elmenniük.

bicikli_1.jpg

oops.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr527973717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása