Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Így változik a csatornakiosztás

2015.06.26. 14:47 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: mtva csatornakiosztás

Olvasom, hogy július 1-től az első csatornahelyekre kerülnek a közszolgálati (magyarul királyi) tévéműsorok.
Nem tudom, hogy mit várnak ettől, de azt tudom, hogy volt már ennél sokkal drasztikusabb próbálkozás is Rákosi idejében, amikor csak néprádiót lehetett kapni mindössze két átkapcsolható hullámsávval, ahol pártunk és kormányunk hirdette az igét és még a gyárakban is hangszórókon segítették elő a szocialista embertípus kialakítását.
Már tudjuk, hogy ez mennyire volt sikeres. Szerintem a jelenlegi módosítás ugyanilyen célzattal történik, csak más ideológiai alapról. Engem persze ez abszolúte nem zavar mert eddig is csak kiemelkedő sportműsorokat (foci vébé, Forma-1 stb.) néztem az állami tévéken. Most már ott tartok, hogy az egyetlen hírműsor, amit nézek, az Euronews. A többi sport, ismeretterjesztő csatorna és néha egy-egy film, vagy sorozat. A véleményem az, ami a közmondásnak: "erőlködésnek nyögés a vége" (csak nehogy a következmény kellemetlen legyen) és éppen olyan eredménytelen lesz, mint a többi agymosási kísérlet. A kormányok nem ismerik a történelmet. Minden központosított államforma az enyészeté lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr937575172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása