Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A Mester és Margarita

2014.12.24. 14:21 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: színház Vígszínház A Mester és Margarita

Voltunk a Vígszínházban megnézni A Mester és Margaritát. Nem néztük végig, mert az volt a véleményünk, hogy erre a darabra nagyon illik a néhai neves kritikus, Molnár Gál Péter idézete: "megindító előadás, a nézők már a szünetben megindulnak haza". Több embert is láttam a ruhatárban.

Másfél óra ebből bőségesen elég volt. Nem olvastam Bulgakov művét, de most majd sort kerítek erre is, mert feltételezem, hogy nem egészen hasonlít a darab a regényre. Először is szerintem ez nem színdarab, mert ugyan sokan vannak a színpadon, de nem egymással beszélnek, hanem mindenki mondja a magáét. Ráadásul nem véletlenül vannak sokan diliházban, amelynek igazgatója (Tahi Tóth László) mondja meg egyedül az igazat. A többiek istenben nem hisznek, de az ördögnek igen, az ördög (Lukács Sándor) meg össze-vissza beszél, ugyanis ha ő létezik, akkor isten nem mindenható, ráadásul érvel isten létezése mellett, öt bizonyítékot is említ, noha amihez ennyi kell, az már nem is lehet igaz (próbálják meg a Pitagorasz-tételt ötféleképpen bizonyítani). Szerintem a darab zavaros, bár lehet, hogy a második felvonás magyarázattal szolgál, de akkor is utazással együtt két és fél órát elloptak az életemből.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr727008763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása