Az utóbbi időkben volt szerencsém néhány étteremben étkezni. Voltunk a budapesti Kiskakukkban, Márkusban, Menta tereszon, Négy Szürkében és a solymári Aranykoronában. Hogy miért írok erről? Nekem egyik kedvenc ételem a hagymás rostélyos és szomorúan tapasztaltam, hogy szinte kiveszett az étlapról. Az öt vendéglő közül csak a Négy Szürkében volt. Kaja szempontjából ez volt a legjobb, a borjúpörkölt tojásos nokedlivel szintén kitűnő volt. Nem minden a csicsa, a zenélő vécé papírzsebkendővel és fülpiszkálóval felszerelve, damaszt szalvéta, tálalás, kiszolgálás minősége, ha a csontvelő és a pirítós langyos, a halászlé ízetlen. Az én sorrendem étel szempontjából (környezet, hangulat, felszolgálás, terítés stb. szempontjából persze fordított a helyzet a Kiskakukk és Márkus helycseréjével):
Négy Szürke,
Menta terasz,
Kiskakukk,
Márkus,
Aranykorona
Éljen a hagymás rostélyos!