Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Több ezer cég egy címen

2013.10.11. 13:33 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: cégbíróság székhelyszolgáltatás törvénykezés több ezer cég egy helyen

Hallottam a Klubrádióban, hogy a Podmaniczky u. 57-ben ezernél is több cég van bejegyezve. Gőgös Zoltánnal, az MSZP parlamenti képviselőjével készült az interjú és a tegnapi blogbejegyzésemhez is kapcsolódik. A riportot érdemes meghallgatni. A 4:00 perctől kezdve foglalkozik az azonos telephelyre bejegyzett cégekkel. Nem akartam elhinni. Utánanéztem a dolognak. A lap.hu -n külön oldala van a székhelyszolgáltatással foglalkozó cégeknek. Egyszerűen nem értem, hogyan lehet ez legális, hogyan engedhetnek kizárólag székhelyszolgáltatással foglalkozó céget (egyáltalán, milyen tevékenység ez?), amelyek minimális összegért, 3-5 ezer Ft/hó csak a címet adják, gőzük sincs a működésükről. Sokszor csak az iparűzési adót, rosszabb esetben minden adót elkerülnek. Milyen törvények vannak itt? Hogyan ellenőrizhet a fogyasztó, megrendelő valakit, aki elérhetetlen, talán nem is létezik, reklamálni nem lehet? A cégbíróság minek van? Ezért tűnnek el cégek, mint Kaya Ibrahim és Josip Tot. Létező címekről is elég sokan eltűnnek egyik napról a másikra. Társasházunkban néhány lakásba bejegyzett cég is eltűnt, évekkel később is ide jönnek küldemények. Ezért nem tud milliárdokat behajtani a NAV.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr145563175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása