Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Egy kis hétvégi politizálás

2013.09.29. 13:47 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika orbán tarlós rákosi vidám park

Kezdeném azzal, hogy bezár holnap a Vidám Park.Tarlós szerint szükséges a lépés, mert évek óta veszteséges az üzemeltetés. Erre nincs pénze a fővárosnak, de a felcsúti ügyvéd-világbajnokságot támogatják anyagilag, noha ahhoz semmi közük. Még Rákosi is meghagyta a gyerekek kedvenc szórakozóhelyét, csak átnevezte Vidám Parknak. Az átnevezés most is megtörténik, Pannon Park lesz a távoli jövőben, "szelídebb" szolgáltatásokkal. Míg Rákosi úttörővasútat építtetett a gyerekeknek, Tarlós évszázados szórakozóhelyet zár be.
Azt is olvasom, hogy a DK szerint Orbán úgy beszél, mint Rákosi. A tegnapi beszéd hallatán nekem is eszembe jutott a hasonlatosság, csak egy kicsit más nézőpontból. Rákosi idején is mindenért és mindenki ellen harcolni kellett. Volt békeharc, munkára, harcra kész vetélkedés, harc a kulákok, kapitalisták, Titó láncos kutya, a belső ellenség és a rémhírterjesztők stb. ellen.
Most harc van a bankok, multik, Európa ellen és a rezsicsökkentésért (ami nem csökken, mert az én rezsimbe beletartozik a bankköltség, telefon, kábeltévé, helyi adók, társasházi közös költség stb. emelkedése is). A két korszak harcaiban a diktatórikus ideológiai alapállás a világnézetben különbözik, meg abban, hogy akkor voltak szövetségeseink.
A rezsiharcos Orbán beszéd alatt eszembe jutott egy Best of Communism dal. Vártam, hogy mikor kezdik énekelni az egy tartózkodással megválasztott egyedüli jelölt elnöknek, legfeljebb Rákosi helyett Nagy Orbánt, elvtárs helyett bajtársat, vörös zászló helyett magyart kellett volna énekelni:

Lengj, messze lebegj,
Hős harcra vezess
Győztes vörös zászló!
Győz már a magyar, mert élni akar, Rákosi a jelszó.

Rákosi elvtárs,
Népünk ma erős vár.
Vígy a győzelmünk útján, 
Ránk boldog világ vár!

Az történelmileg borítékolható, hogy a mai harc is annyira lesz sikeres, mint akkor volt.



· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr745539307

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.09.29. 17:52:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása