Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Miért nem lesz itthon soha rendes foci?

2013.08.19. 16:19 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: sport foci profizmus magyar szurkoló

Nem kell megijedni, nem akarok Végh Antal nyomaiba eredni. A magyarázat sokkal egyszerűbb, minthogy könyvet kelljen írni róla.
A hét végén láttam az Eintracht Frankfurt - Bayern München meccset, persze telt ház előtt, ami nem meglepő, hiszen a Bundesliga 2-ben is 30-40 ezer néző van. Azt mondják a rossz nyelvek, hogy persze ott van pénz! Nos, ez igaz. A Bayern 37 millió €-ért (ez kb. 11 milliárd Ft) vette meg Mario Götzét a Dortmundtól.
Arról soha nem beszél senki, hogy ott a szurkolók milyen aktívak és rasszista üvöltözés helyett pénzt is adnak kedvenc klubjuknak. Ott a törvények szerint a profi csapatok részvényeinek min. 51%-át a pártoló tagoknak kell birtokolniuk. Nálunk a legnépszerűbb Fradi "lelkes" szurkolótábora is csak a befektetők elzavarásához és a tisztességes fociszeretők elriasztásához ért, de azt nagyon.
Nézzen meg bárki egy Bundesliga meccset. Karonülő gyerekek, fiatal lányok, nyugdíjas nagymamák ülnek a teltházas lelátókon.
Itt nem változott semmi az 1741-es pozsonyi országgyűlés óta, ahol állítólag elhangzott, hogy "Életünket és vérünket! Haljunk meg királyunkért Mária Teréziáért! Életünket és vérünket, de zabot nem!".
Ha most nekem valaki az aranycsapattal jön, azt ki kell ábrándítanom. Ők tudtak focizni, szerettek is, de az utolsó vasig minden csapat az államtól kapta az összes pénzt. Hivatalosan amatőrök voltak, de u.n. "sportállásban" vállalatoknál, honvédségnél, rendőrségnél stb. "dolgoztak" (havonta bementek a fizetésükért), a klubjuktól meg kapták a kalóriapénzt, prémiumot.
Ennyi. Nem a skótok skótak, hanem mi.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr325467075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása