Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szelektív hulladékgyűjtés nálunk

2013.05.04. 14:57 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: szemét szelektív hulladékgyűjtés

Nálunk is megvalósult a szelektív hulladékgyűjtés és minden összejött amiről két éve írtam.
A Főkefe márciusi levelében értesített, hogy:
fokefe1.jpg
Nos, a két (!) db új kuka 2013. május 2-án került csak házunkba. Amint olvasható, üveggyűjtés nem lesz, a műanyagot és fémet együtt tároljuk. Ez nyilván egy csomó többletmunkát okoz a hulladékfeldolgozóknak, hiszen a különböző fémek (acél, alumínium, réz, ötvözetek stb.) különválasztásán kívül a műanyagokat is el kell majd különíteni. Könnyen lehet, hogy az erre használt gépek energiafelhasználása és a feladattal járó környezetszennyezés nagyobb lesz, mintha simán beszórnák egy szemétégetőbe az egészet. A lakóknak nem kis feladat a szétválogatás, joghurtos, tejfölös poharak mosogatása, a fólia eltávolítása, ráadásul drága vizet fogyasztanak és a csatornába megy a trutyi, tehát úgy válogatjuk a hulladékot, hogy tovább szennyezzük a környezetet és még fizetünk is érte. A különválogatásra sincs egyértelmű útmutató, mert vajon mit kell tenni a kombinált csomagolóanyagokkal, mint a tetrapak műanyag csavaros tejtermékek, üdítők, a kívül műanyag, belül fém vákuumzáras csomagolóanyagokkal, szivacsokkal stb.? Én ezeket továbbra is az általános szemétbe dobom.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr795280894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása