Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vissza a múltba

2013.04.07. 15:51 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás időutazás dünnyögéseim színvonalromlás

Lassan időutazónak érzem magam, ha egy-egy bevásárlóközpontba megyek. A rendszerváltás után üdítő színfoltok voltak a Tesco, Metro, Auchan, Cora stb. nagy áruházak, már-már Shopping City Süd-ben érezhettük magunkat. Amióta pártunk és kormányunk kivetette rájuk a különadókat, észrevehetően romlott a színvonal, csökkent a választék, nőttek az árak. Az egyik a blokkon a cég tapintatosan mentegetődzik, hogy erről nem ők tehetnek: "Külföldről beszerzett termék értékesítése esetén a népegészségügyi termékadó-fizetési kötelezettség a xxx Zrt-t terheli."
Ma egy különleges intuició által vezérelve két ilyen áruházban is voltam. Sajnos, mindkettőben azt tapasztaltam, hogy a szórólapjaikon hirdetett akciós termék nem kapható, amit megszoktam (pl. mirelit sajttal töltött panírozott sonka, papagáj vedléssegítő, virágföld, borok stb.) nem kapható. Az egyikben három, a másikban két tébláboló árazókütyüs alkalmazottól kértem információt, de egyiknek sem volt fogalma sem semmiről (a szokásos válasz, hogy nem hozzám tartozik, nem tudom, biztosan elfogyott). Az egyiknek megmutattam a polcon lévő bort, amely alatt szerepelt, hogy ha hármat vásárolok egy másik fajtával párosítva, akkor kedvezményt kapok. A kinn lévő tájékoztató ellenére a másik bor nem volt kapható, de ilyenkor minimum elvárás lenne, hogy vegyék le a hirdetésüket. Ugyancsak kellemetlen tapasztalat, hogy korábban legalább háromszor annyi fogkeféből választhattam, most viszont csak "medium" volt, "soft" és "hard" nem.
Ha nem is gyorsan, de megyünk vissza a Kádár korszakba, a puha diktatúra is érezhető. Bizonyos cikkeket már most is több helyen kell keresni. A színvonalromlást és áremelkedést egyébként máshol is tapasztalni (piacok, bankok, telefoncégek, a gáz fűtőértéke is csökkent stb.).

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr965205709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása