Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

TGM és a bojkott

2013.03.21. 14:12 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika választás bojkott tgm

Azt mondta Tamás Gáspár Miklós a Milla 03.17-i tüntetésén, hogy „kedves kisebbségi magyarok, ne szavazzatok, kedves magyarországi magyar demokraták, gondoljátok meg, nem kellene-e inkább bojkottálni ezt a választást, amelynek az eredményét előre megírták”, valamint "a demokratikus ellenzéki pártoknak ott kellene hagyniuk az Országházat".
Én nagyon tisztelem TGM-et, mint filozófust, szónokot, de az ötletszerűen változó politikai nézeteivel nem értek egyet. Szerintem nagyon kevés ember lehet hazánkban, aki ennyiszer állt volna más és más párt, világnézet mellé. Még SZDSZ-es képviselőként is külön konzervatív liberális frakciót hozott létre, noha sohasem volt egy hajszálnyira sem konzervatív. Mindennapi politizálásban pedig egyszerűen csőd, amit mond és csinál.
Ha az ellenzéki parlamenti pártok megfogadnák a javaslatát, a Fidesz-KDNP kétharmad feloszlatná a parlamentet, gyorsan létrehozna egy csomó kis fiókpártocskát, hogy a demokrácia látszatát megőrizze, ezzel indokot találna, arra, hogy szerinte a kommunistákkal nem lehet dolgozni (szerintük mindenki kommunista, aki nem fideszes és a fideszes kommunisták pedig konzervatívak), új választásokat írnának ki, amelyen továbbra is több párt lenne az országgyűlésben. Ebbe nem lehetne belekötni, hiszen az USA-ban, Nagy-Britanniában is lényegtelen különbségek vannak a demokraták/munkáspártiak és republikánusok/konzervatívok között. Orbánnak jó tanítómesterei voltak (Horthy korlátozó választási rendszere, Rákosi szalámipolitikája stb.).
Szerintem az ellenzéknek mindenképpen a parlamentben kell politizálnia. Lehet, hogy még négy év kell hozzá, de biztosan felébred majd a másfél millió szavazójuk és a több, mint négymillió passzív választópolgár. Már nem is merem végiggondolni a kétharmad további uralkodásának következményeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr685159659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása