Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Armstrong és Oprah

2013.01.19. 14:48 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: sport armstrong dopping oprah sipos jános

Tegnap megnéztem a tévében Lance Armstrong és Oprah Winfrey "őszinte" beszélgetését. Szerintem Oprah minden kérdése agresszív volt. Lehet, hogy ezért népszerű. De nem róla akarok írni, hiszen róla minden megtalálható a neten.
Armstrong beismerte, hogy doppingolt. Erről eszembe jutottak a 2000-es évek Tour de France TV közvetítései Sipos János és Knézy Jenő közreműködésével. Amikor Lance győzött, mindenki doppingot emlegetett, Sipi mindig azt mondta, hogy "szódavízzel nem lehet nyerni". Ez igaz minden fizikai sportra. Elég a volt és jelenlegi szocialista országok (NDK, Kína stb.) sikereire gondolni. Mindenki tudja, hogy a győztesek doppingolnak, csak jobbak a gazdasági, orvosi háttereik. Milliárdokat költenek ellenőrzésre, de mindez teljesen felesleges. Miért kivételek a sportolók? Az élet más területén miért nem ellenőrzik a közreműködőket? Ha egy sikeres színész, riporter, sebész munkakezdés előtt bedob egy felest, elszív egy spanglit semmi baja sem lesz, de ha ugyanezt egy céllövő teszi, azt eltiltják. Nem akarom sorolni a példákat, de még a tévé is tele van kávé, alkohol, nyugtató stb. reklámokkal, amiket az élet minden területén dolgozók naponta használnak és a sportban "doppingszerek".
Egy kérdésem van. Miért csak a sportolókat ellenőrzik?


A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr855027241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása