Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Demagógok

2012.09.29. 15:53 | svejk | 1 komment

Címkék: sport demagógia művészetek

Hihetetlen mértékben nő a demagógia. Korábban legfeljebb a szegények, hátrányos helyzetűek, alacsony iskolázottságúak között fordult elő, de az utóbbi időben már újságírók, politikai elemzők és egyéb médiaszereplők megnyilvánulásai között is gyakori.
Ma egy rádióműsorban egy zenész mondta, hogy ha a zenére költenének annyit, mint a focira, milyen csodákat tudnának művelni. Ez már egy kicsit kiakasztott. Honnan gondolja, hogy bármi jobb lenne akkor, ha valami másra kevesebbet költenének? Honnan tudja, hogy az átlagember mit szeretne? Esetleg több nyugdíjat, jobb orvosi ellátást, szebb iskolákat, tandíjmentes egyetemet? Minden esetre mindig minden óhaj megelőzné a dzsesszt és a focit. Egyszer el kellene jutni odáig, hogy az adóforintokból csak az alapvető társadalmi célokra költsenek, a szórakoztatás pedig nem tartozik ezek közé. Ennek támogatására valók a szponzorok, mecénások, abramovicsok, olajsejkek és azok, akik igénylik azt. Van Gogh is csak egyetlen képet adott el életében, Modigliani is csóró volt és az itáliai művészet sem bontakozott volna ki a kis városállamok művészeti versengése nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr514810048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svejk 2012.10.01. 14:07:36

Ps.:
Ma meg Lukáts Andor színész, rendező mondta, hogy ő nem olvas újságot, mert nem akarja rosszul érezni magát. Nos, én is csak akkor megyek színházba, ha jól érzem ott magam. Előfordult már, hogy kijöttem. Azóta nagyon megválogatom, hogy mire költsek. Jól nézett volna ki Blaha Lujza, Jászai Mari és Fedák Sári, ha állami támogatásra vártak volna.
Különben megkérdeztem egyszer egy festőművészt, hogy ő vesz-e pályatársaitól képet? Persze azt mondta, hogy nem. Akkor mégis mire számítanak?
süti beállítások módosítása