Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

London és az aranyérmek

2012.08.11. 14:50 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: sport london olimpia sporttámogatás látványsportágak

Köztudott, hogy kormányunk kiemelten támogatja a látványsportokat.
Nos, az olimpia csattanós választ adott arra, hogy milyen helytelen úton indultunk el, ugyanis az összes eddig megszerzett érmünket lényegében egyéni (a kajak-kenu érmek is egyéni sportágakban születtek), nem pedig a kiemelt, u. n. "látványsportágakban" szereztük.
Tudomásul kellene venni, hogy egy kis ország számára a viszonylag alacsony költségvetésű sportágakat kell favorizálni. A vívás, úszás, atlétika, torna, kajak-kenu olcsóbb, mint a sok embert, létesítményt igénylő csapatsportok, amelyek hazai űzése ráadásul nagyon ráfizetéses, amit még tetézünk a kutyaütő külföldi játékosok szerződtetésével. Példát kellene venni a britekről, ahol felfejlesztették a pályakerékpározást, ahol a létesítmények viszonylag drágák, de rengeteg számban lehet érmeket szerezni (26 aranyból 8-at bringázásból szereztek). Jó példák még a karibi és afrikai országok atlétasikerei.
A focipályák helyett inkább igazi atlétikai- , kerékpárpályákat és uszodákat kellene építeni. Persze nem ártana igazi, korszerű vívótermek létrehozása sem. Itt mindenki hozzáteheti, amit gondol, de a drága csapatsportokat el kellene felejteni. Aki tehetséges ezekben, úgyis elmegy külföldre.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr34707018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása