Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szakszervezet a vasárnapi nyitvatartás ellen

2012.06.14. 15:42 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: kereskedelem kasz vasárnapi nyitvatartás sáling józsef

Hallottam a rádióban egy beszélgetést Sáling Józseffel, a KASZ elnökével, az MSZOSZ alelnökével, amelyben támogatják a KDNP kezdeményezését a kereskedelmi üzletek vasárnapi nyitvatartásának megszüntetésére. Persze az elnök úr csak a kereskedelmi dolgozók nehéz helyzetét, a nagy fluktuációt, a pihenőnap hiányát emlegette. Nem tett említést azokról az ágazatokról, amelyek munkavállalói áldozatos munkával éjjel-nappal, vasárnapokat és ünnepnapokat is beleértve dolgoznak. Ha ők is követelnék a vasárnapi pihenőnapot, leállna az ország. Nem lenne hétvégén közműszolgáltatás, közlekedés, szórakozás, vendéglátás, média stb. Akkor a kereskedelmi dolgozók a kiharcolt szabadidejükben hideg kaját ennének, nem fürdenének, fáznának, vagy melegük lenne, otthon ülhetnének, mert tömegközlekedés és nyitott benzinkút sem lenne, sötétek lennének a települések, legfeljebb gyereket lehetne csinálni, ami amúgy is egybecseng a kormány és a KDNP céljaival. Szülni azonban már nem lehetne, mivel az orvosok, mentők is pihennének vasárnap, no meg a katonák és rendőrök is. Náluk nincs nagy fluktuáció? Csak a bűnözők és a papok dolgozhatnának, de ők aztán belehúznának.
A mintegy öt perces beszélgetés itt meghallgatható.

Arról már nem is beszélek, hogy az elnök úr cáfolja, hogy a vasárnapi kereskedelmi szünnap munkanélküliséget okozna, mert erről már egyszer írtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr124588266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása