Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Az LMP valamiben nagyon jó...

2012.01.31. 10:31 | svejk | 3 komment

Címkék: politika lmp össze vissza beszéd

Abban ugyanis, hogy hogyan kell össze-vissza beszélni. Én még emlékszem Karácsony Gergely kijelentésére, hogy az Orbán kormány megdöntésére egy ideiglenes koalícióval minden párttal, tehát még a Jobbik-kal is össze kellene fogni. A múlt héten Jávor Benedek már ezzel szöges ellentétben kijelentette, hogy "szerinte most minden ellenzéki pártnak az önálló politika az érdeke, és a Jobbikkal való együttműködést "a sci-fi világába valónak" tekinti". Karácsony Gergely volt, aki a II. kerületi időközi országgyűlési képviselőválasztás előtt azt mondta, hogy megállapodtak Lévai Katalinnal, hogy a kevesebb szavazatot kapó jelölt a második fordulóban visszalép. Nem tette meg. 2012. január 13-án még azt olvastam, hogy Scheiring Gábor besokallt, mert "már nem tud őszinte hittel dolgozni a párt képviselőjeként". Ezután két hét múlva megvilágosodott és meggondolta magát, mert megjött az őszinte hite abban, hogy máshonnan nem tud ilyen szép jövedelemre szert tenni kevés munkával, mint a parlamentben.
Lehet, hogy ők még hisznek magukban, de én már bottal sem piszkálnám meg őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr254024693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.31. 14:42:03

Svejk, maga beszél össze-vissza. Karácsony Gergely javaslata egy javaslat volt, ami leginkább az övé volt. Ez viszont az LMP kongresszusának döntése.

Tévedés (hogynemondjam, közkedvelt baloldali hazugság), Karácsony nem abban állapodott meg, hogy a rosszabb eredményt elérő visszalép, hanem abban, hogy akkor lép vissza, ha ezzel meg lehet verni a Fideszt. Nem lehetett, így nem lépett vissza. Ezzel az LMP tagságának felelt meg, sajnálatos, hogy ez nem egyezik a szocifanok elvárásaival.

Scheiring Gábor levele a belső, még ott is szűk körnek volt szánva, sajnálatos, hogy ott is vannak téglák. Amit kommentál hozzá, az meg szemenszedett hazugság.

Önt eddig se érdekelte az LMP, miért játssza el, hogy igen?

lébenkanál 2012.02.02. 16:22:12

@iii: ezt olvastad?
"Mivel ma páratlan nap van, Schiffer András nem akar az MSZP-vel együttműködni a rezsimváltás érdekében, holnap már megint igen, sőt Gyurcsányékkal is."
hvg.hu/velemeny/20120111_kaufer_uzenete_seres

2012.02.02. 16:43:46

@lébenkanál: Anno dacumál igen. Seres már az első bekezdésben eltéved, ugyanis Kaufer lemondásával az égvilágon semmit nem engedünk át a kormánypártnak, mint ahogy meg is lett választva az utódja, Szél Bernadett.

Amit az idézett részben mond, az is félreértelmezés. Az alkotmányozás kérdésében hajlandó együttműködni akár Gyurcsánnyal is, majd ha arra kerül a sor, választási együttműködésre viszont nem. Tehát nincs "páratlan nap".
süti beállítások módosítása