Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szemétség

2011.12.10. 14:20 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: szemétdíj központi ármegállapítás rezsiköltség befagyasztás

A parlament őszi ülésszakának első napján Orbán Viktor ismertette országvédelmi akciótervét. Ebben azt mondta, hogy "a magas rezsiköltségek miatt azt javasolja, vezessék be a központi ármegállapítást a szemét-, a víz- és a csatornadíjak esetében is".

Nem sokkal később már azt olvashattuk, hogy "legalább 15, de akár 25-30 százalékkal is növelheti a szemétdíjat januártól az új lerakási adó" – sokkoló hír, miközben alig néhány napos a miniszterelnöki bejelentés a rezsiköltségek befagyasztásáról.

Ezek után még levelet írt Orbán a nyugdíjasoknak. Ebben többek között a következő áll: “A kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak”. Itt már nem szerepel a szemétdíj, de ez is beletartozik a rezsiköltségekbe, amelyeket ugyebár befagyasztani szándékoznak. A levéllel kapcsolatos sajtótájékoztatón Szijjártó Péter november 22-én reggel, miután Orbán Viktor megbeszélést tartott Iván Lászlóval, az Idősügyi Tanács tagjával, a Fidesz nyugdíjastagozatának országos elnökével, azt mondta, hogy Iván László és Orbán Viktor megerősítette azt a megállapodást, ami még 2009-ben köttetett, miszerint "ha a Fidesz kormányra kerül, akkor nem rendel el olyan megszorításokat, amikkel a nyugdíjasokra újabb terheket ró". Márpedig szerintem a szemétdíj igenis komoly érvágás és nemcsak a nyugdíjasok számára.

Ezek után ma azt hallom, hogy Budapesten további szemétdíj emelés lesz a helyi szelektív hulladékgyűjtés bevezetése miatt. Hogy összesen hány százalék lesz, azt nem tudom, de ennyit össze-vissza beszélni szemétség.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr883453359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása