Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Miért nincs több gyerek?

2011.07.25. 15:25 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: gyerekvállalás munka törvénykönyve

A Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása szerint  a táppénzen lévők, a várandósok, szülési szabadságon lévők, a gyermekgondozás, illetve hozzátartozó otthoni gondozása miatt fizetés nélküli szabadságukat töltő, a beteg gyermeket táppénzen ápoló és az önkéntes katonai szolgálaton lévő munkavállalókkal a védelmi idő alatt is közölhető a felmondás.

Mitől várja a kormány és a kereszténydemokraták, hogy a munkavállalók kiszolgáltatottságának növelése mellett még javuljon is a gyerekvállalási kedv? Ilyen törvények nélkül is meg vannak félemlítve a dolgozók, hát még ezután. Ugyanúgy gondolkodnak most a fiatalok, mint a Kádár-rendszerben, amikor arra a kérdésre, hogy miért nincs több gyerek, csak annyit mondtunk, hogy ezeknek? Megjegyzem, hogy akkor három gyerek után járt a panellakás és volt munka.

Felerősíti ezt a folyamatot, hogy Orbán Viktor szerint Magyarországnak gyorsuló sebességgel kell távolodnia a válságba került zónától. Szerinte nem kell sajnálni a hanyatló Nyugatot, mert az a világ börtön, „legalább is kényszerlakhely”  volt Magyarország számára.

A tehetséges fiatalok, orvosok mégis inkább a "kényszerlakhelyet" választják, ami tovább csökkenti a hazai gyerekszületéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr733096560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása