Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szörnyű sportriporterek

2011.05.31. 17:12 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: sport eurosport roland garros tenisz sportriporterek

Nézem a Roland Garrost és szörnyülködöm a riportereken. Ennyi magyarul beszélni sem tudó embert nem lehet találni az amúgy is túlméretezett hazai rádiós és televíziós palettán. Rájuk férne jó sok lecke a boldogult Péchy Blankától, akinek évekig ment egy műsora a rádióban Beszélni nehéz címmel.
A riporterek sportbéli tudását, felkészültségét nem vonom kétségbe, mert jómagam ehhez keveset értek, nekem bármit mondhatnak, akár igaz, akár nem. Az azonban biztos, hogy alapvető követelmény lenne az egyenletes hangerő, a tiszta beszéd. Némelyikük két-három decibel különbséget is produkál egy-egy mondatban, nagy hangerővel kezdi, ami végül motyogásba fullad. Mások megreformálják a nyelvet, pl. ilyen mondatokkal: "ilyen rosszat még nem sikerült ütnie". A rossz nem lehet siker. Varga Ákos másik gyöngyszeme: "premier ligás ütés volt". Az egyik hölgy, azt hiszem Szántó Petra ki nem hagyná, fogadásokat is lehet kötni rá, hogy a meccs végefelé kimondja: "három labdára van a győzelemtől", még akkor is, ha az ellenfél vezet 30-15 -re.
Néha azt gondolom, hogy jobb lenne az elején bemutatni a teniszezőket, a végén bemondani a következő műsort és elbúcsúzni. Közben hallgathatnának, mert a játékot látja a néző.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr102946475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása