Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bérkompenzáció

2011.02.24. 14:49 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika szja rogán esetek bérkompenzáció

Szinte szimpatikus színben lép fel a kormány sokak szemében, amikor Rogán Antal kijelenti, hogy a kormány ösztönözni akarja a cégeket a bérkompenzációra, amelyre ugyebár azért lenne szükség, mert rendkívül rosszul, átgondolatlanul, hebehurgya módon hoztak egy törvényt a 16%-os SZJA-ról, ami az adózók nagy részét kedvezőtlenül érintette.
Olyan ez, mintha valaki lelőne egy embert és a bíróságon azzal állna elő, hogy ítéljék el a fegyver gyártóját (Szilágyi János és Kern András régi paródiája is hajaz erre: az autóbalesetben a kanyar volt a hibás).
Tegyük fel, hogy a kormány ezen lépése is népszerű lesz, hiszen beleilleszkedik abba a sorba, mint a többi eddigi törvény, amelyek látszólag nem közvetlenül érintik a népet, de végül is mégis mi isszuk meg a levét (bankadó, multik rendkívüli adója stb.). Mit fognak tenni az alacsonyan képzett, kiskeresetű dolgozókat foglalkoztató cégek a nyomásgyakorlásra? Ha megéri nekik, hogy bért emeljenek, akkor megteszik. Ha a béremelés veszteséget okozna, de a céget nem akarják becsukni, akkor megemelik a béreket az elvárt 4-6 százalékkal, majd 1-2 hónap múlva elküldik a dolgozók 4-6 százalékát és elvárják a megmaradóktól a többletmunkák elvégzését. Ha ez túlórát igényel, akkor azt legfeljebb lecsúsztathatják, vagy zsebből kifizetik. A szürkegazdaság (is) tovább sötétedik.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr602687555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása