Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tévedhetetlenek

2010.12.08. 15:06 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: közszolgálat legfőbb ügyész indokolás nélküli felmentés médiatanács elnöke

Érdekes, hogy jelenleg elfogadásra vár az a törvénymódosítási javaslat, amelyet több kormánypárti képviselő jegyez, és amely kiterjesztené az egész közszolgálati szférára az indokolás nélküli felmentés lehetőségét. Az indítvány indokolása szerint a "jogviszony munkáltató általi megszüntetésének egyszerűsítése lehetőséget nyújt a minőségi szakembergárda kialakítására és a köz szolgálatában végzett munka színvonalának emelésére". 

Ezek szerint feltételezhető, hogy a nagy gonddal kiválasztott közszolgák is tévedhetnek, hibázhatnak, így alkalmatlanná válnak feladatuk elvégzésére.
Persze ez nem minden esetben van így, mert például Polt Péter szerint nem aránytalan a kilenc éves megbízatása a legfőbb ügyészi poszton  és Szalai Annamáriáé sem a Médiatanács élén.

No mármost, ők vagy nem a közt szolgálják, vagy tévedhetetlenek, mint a római pápa. Persze azért ha valami nem tetszik majd a főnöküknek, egy átmeneti törvény/alkotmány módosítással, szép végkielégítéssel elmozdíthatók lesznek hamarabb is, akárcsak a miniszterek.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr182502102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása