Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hülyékkel vagyunk körülvéve

2010.10.01. 15:53 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: szvsz hamburgeradó csiba gábor stratégiai szövetség a magyar kórházakért egyesület

Igaza van Galla Miklósnak, amikor azt mondja, hogy "azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember".
Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke szerint ""Hamburgeradóból" finanszíroznák a kórházakat". Ebbe beletartoznának az egészségre ártalmas élelmiszerek, élvezeti cikkek, de a veszélyes tevékenységekből, sportokból bekövetkező ápolási költségek önerős, vagy külön biztosításból eredő finanszírozása is. 
  Jövedéki adó jelenleg is van a szeszes italokra, dohányárukra, üzemanyagokra. Hiába neveznénk ezt az új elvonási formát egészségügyi hozzájárulásnak (ami mellesleg már volt, de azt mindenki fizette), csak adóként lehetne behajtani. A probléma ott van, hogy az egyes élelmiszerek nem egyformán ártalmasak, márpedig ha fajtánként különböző százalékban sújtanák ezeket különadóval, olyan bonyolulttá válik az adminisztráció kereskedelmi és adóügyi vonalon egyaránt, hogy az ügyintézés költségei többe kerülnének, mint a bevétel, így szegény kórházaknak nem maradna semmi. Az egészségtelennek tartott élelmiszerekre csomagolásonként egységesen 10 Ft-os adó pedig igazságtalan, hiszen a kiszerelések különböző tömegűek, így nem mindegy, hogy 10 dg magas sótartalmú ételízesítőt veszek, vagy 1 kg-ot. Ezen kívül állandó vitára adna okot, hogy mi káros és mi az egészséges élelmiszer. A lobbik évtizedek óta harcolnak, hogy vajat, vagy margarint együnk, a tojás, a só egyszer ártalmas, egyszer nem bizonyított, a spenót oxálsavat tartalmaz, de magas a vastartalma stb. Az igazság az, hogy megszületni káros, ez maga a lassú gyilkosság.
SZVSZ sokkal egyszerűbb, ha a jelenleg is meglévő jövedéki adó kormány által megemelendő részét megkapják a kórházak.

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr442337482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása