Mottó

Nem szeretem az olyan embereket, akik nem olyanok, mint más ember. Más ember is elég undorító. Hát még az, aki nem olyan. (Szerb Antal)

 

Jobban kijövök az emberekkel, ha nem vagyok velük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csúsztatások, történelemhamisítások

2010.08.30. 11:19 | svejk | Szólj hozzá!

Címkék: politika franciaország szlovákia sólyom romák csúsztatás történelemhamisítás

Egészen biztosan nem lehet hinni a történészeknek, ha csak az írásban megjelent sorozatos csúsztatásokra emlékezve írják meg az eseményeket. Két jó példát említek a közelmúltból.

1. Ma már mindenki kívülről fújja, hogy tavaly augusztus 20-án Szlovákia megtiltotta, hogy Sólyom László a területére lépjen. Ezzel szemben az igazság az, hogy:
"Diplomáciai jegyzéket adtak át Magyarország pozsonyi nagykövetségének. Fico szerint a határon figyelmeztetni fogják Sólyom Lászlót a diplomáciai jegyzékre, hogy szlovákiai látogatása nem kívánatos, de a döntésnek a szlovák hatóságok nem kívánnak erővel érvényt szerezni."
Ez ugyebár nem kitiltás, amit meg sem tehettek volna egy másik EU állampolgárral szemben, hanem egy figyelemfelhívás az esetleges politikai következményekre.

2. Mostanában a média attól hangos, hogy Franciaországból kitoloncolják a cigányokat, francia pap imádkozik Sarkozy haláláért stb. Ugyanakkor erről szó sincs, a romák komoly pénzösszeg ellenében önként hagyják el az országot. Egy kétgyerekes család kb. 230 ezer forintnak megfelelő eurót kap, ami természetesen nem akadályozza meg őket abban, hogy néhány hónap múlva újra kimenjenek, feltéve ha nem írtak alá valami nyilatkozatot és nem folyik ellenük büntetőeljárás. Lényegében arról van szó, hogy:
"Franciaországban 400 ezer vándorló cigány - francia állampolgárok - él már régebben kiépült közösségekben. Az országban élő romák másik jelentős része az elmúlt időszakban érkezett bevándorlóként Romániából vagy Bulgáriából, többségüknek nincs munkavállalási engedélye. Ezeknek az embereknek uniós állampolgárként joguk van belépni az országba, de a francia törvények szerint csak akkor maradhatnak három hónapnál tovább, ha munkavállalási vagy letelepedési engedélyt szereznek.
A BBC szerint a napokban több mint száz roma hagyta el Franciaországot, és a következő hetekben több százan követik majd őket, miután táboraikat bezárták. Az első repülőgépek csütörtökön szálltak fel Lyonból és Párizsból. Azok a cigányok, akik önként vállalták a hazautazást, fejenként 300 eurót (mintegy 83 ezer forintot) kaptak, valamint gyerekeik után 100-100 eurót."


Hiába, Mulder ügynök is megmondta, hogy "az igazság odaát van".

A bejegyzés trackback címe:

https://svejk.blog.hu/api/trackback/id/tr892258337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása